https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Francky Dury over zijn afscheid van Essevee na komend seizoen

© (Foto BELGA)
© (Foto BELGA)
Frank Buyse
Frank Buyse Senior writer

Francky Dury, op 15 maanden na sedert de fusie in 2001, bijna 20 jaar lang, de coach van Zulte Waregem vertrekt na volgend seizoen bij Essevee.

Vorige zomer voelde hij al sleet op de relatie, tot februari, maart bedacht hij dat hij “liever een deel van de oplossing dan een deel van het probleem wilde zijn” en deze week werd in samenspraak met de directie besloten zijn contract tot 2024 te herleiden tot 2022.

“Met de nodige modaliteiten”, waarmee hij zich indekt bij een voortijdig ontslag – hij stond eind vorig jaar al zwaar onder druk. “Ik zeg soms: als het regent aan de Côte d’Azur is het soms ook de schuld van de trainer. Maar laten we er een positief verhaal van maken: dat is de beste oplossing voor iedereen. Ik merk ook dat het een trend is, coaches blijven nergens nog zo lang. Conte vertrekt bij Inter zelfs na een titel. Het moet plezant blijven. Ik ga mij nog één seizoen 100 % geven, ik wil van ons 17de opeenvolgende jaar in eerste klasse nog iets heel moois maken.”

Het moet plezant blijven

Maar dan is het dus onherroepelijk voorbij. Opvallend: hij zei er meteen bij dat hij geen enkele andere functie bij Zulte Waregem wil. Al leek het meubelstuk Dury na twintig jaar niet meer weg te denken aan de Gaverbeek. “Neen. Ik heb dat ook meteen gezegd: geen andere functie. Het is goed geweest. Ik ga ook geen enkel advies geven wie mij moet opvolgen. Dat is niet altijd een goed idee. Ferguson koos bij Man U voor David Moyes en dat was ook geen succes. Ik ga dus niet zeggen dat Davy De fauw of Timmy Simons (zijn huidige assistenten, red.) of die of die mij beter zou opvolgen. Dat is de zaak van de directie. Ik ga iets anders doen.”

Want, dat is zeker, Dury is nog geenszins van plan te stoppen. “Neen, ik ga niet stoppen. Maar wat ik ga doen en waar is voor later. Nu steek ik eerst al mijn tijd in het samenstellen van een nieuwe ploeg en dan gaan we er nog één seizoen volle gas tegenaan.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten