Flets KVO moet tevreden zijn met Play-off 2 na draw tegen Cercle

Een teleurgestelde Andrew Hjulsager.© BELGA
Een teleurgestelde Andrew Hjulsager.© BELGA
Redactie KW

KVO mag zich volop focussen op Play-off 2: het speelde 1-1 gelijk na een povere partij tegen een vrank en vrij acterend Cercle Brugge. Zo moet Oostende nu tegen Standard, Gent en Mechelen strijden voor een Europees ticket. Voor Cercle begint de voorbereiding op volgend seizoen nu al.

KV Oostende had z’n lot om Play-off 1 te halen niet meer in eigen handen. Het moest zelf winnen, maar tegelijk hopen dat Anderlecht van Sint-Truiden verloor. Coach Alexander Blessin koos vooraan voor Mamadou Thiam en Marko Kvasina, Fashion Sakala begon op de bank en Makhtar Gueye zat z’n laatste schorsing uit. Bij Cercle Brugge, dat al gered was en speelde voor de eer, kreeg Arne Cassaert van Yves Vanderhaeghe zijn eerste basisplaats.

De match begon best aangenaam en evenwichtig: KVO met drang naar voren, maar Cercle was duidelijk niet naar de kust gekomen voor een lentewandeling op het strand. Een ingestudeerde vrije trap tussen Hotic en Vanhoutte belandde in het zijnet. Aan de overzijde liep Thiam uitstekend in de rug van de Brugse verdediging en Hjulsager speelde hem uitstekend aan, maar de spits mikte op Bruzzese.

Olivier Deman en Jack Hendry© BELGA
Olivier Deman en Jack Hendry© BELGA

Hjusager bleef wel de meest bedrijvige man bij KVO: een actie hier, een afstandsschot daar. Maar halverwege had deze pot een schop onder de kont nodig. Het tempo zakte, Cercle vond het prima zo en koos z’n momentjes uit. Ugbo dwong Hubert tot een goeie save na een slordig moment bij KVO. Het was zelfs de Vereniging die de eerste helft met het beste gevoel kon afronden.

0-0 bij de rust, net zoals bij STVV-Anderlecht. Blessin probeerde het tij te keren en bracht Sakala tussen de lijnen. Het was direct alarmfase rood aan de andere kant: Ugbo scoorde in de rebound na voorafgaand geharrewar. Buitenspel, zo oordeelde de lijnrechter. Maar na een minutenlange tussenkomst van de VAR, ging de bal toch op de middenstip en mocht KVO achtervolgen.

Cercle Brugge viert het doelpunt van Ugbo.© BELGA
Cercle Brugge viert het doelpunt van Ugbo.© BELGA

De Kustboys leken van slag, speelden véél te traag. ‘F***ing move!’, brieste Jack Hendry z’n ploegmakkers wakker. Pas op het uur een eerste echte kans: Robbie D’Haese zet zich prima door op links, Sakala zag zijn poging gestopt door Bruzzese. Niet veel later kopte Hendry over. De beste poging kwam nog van de voet van – alweer – Ugbo.

Het was alsof KVO er zelf niet meer in geloofde, de spelers geraakten gefrustreerd. Ook op de tribunes voelde je een soort gelatenheid. Blessin probeerde nog wel met een driedubbele wissel een kwartier voor tijd, maar net op datzelfde moment kwam Anderlecht op voorsprong. Denkey en Musaba met een bal tegen de paal hadden de voorsprong zelfs bijna nog verdubbeld.

In blessuretijd wist Kvasina met de kop alsnog gelijk te maken en zelfs de winning goal had nog gekund als Boonen de bal breed had gelegd. Al bij al was het toch veel te weinig van KVO. Blessin zal stevig vloeken, vooral omwille van de bijzonder matige prestatie. Cercle mag zich focussen op volgend seizoen na een goeie prestatie.

(TVA)

Doelpunten: 51’ Ugbo (0-1), 92’ Kvasina (1-1)

Geel: Corryn, Biancone, Hendry, Ndicka

KV Oostende: Hubert, Hendry, Theate, D’Arpino (78’ Bätzner), Jäkel, Hjulsager, Thiam (46’ Sakala), Kvasina, Bataille (78’ Boonen), Vandendriessche, D’Haese (78’ Ndicka) (bank: Castro, Sakala, Boonen, Ndicka, Capon, Tanghe, Bätzner)

Cercle Brugge: Bruzzese, Decostere, Ugbo (78’ Musaba), Hotic (67’ Denkey), Vanhoutte, Pavlovic, Deman (89’ Deuro), Corryn (89’ Vitinho), Van der Bruggen, Cassaert, Biancone (bank: Warleson, Vitinho, Deuro, Musaba, Denkey, Dekuyper)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.