Essevee zakt een plaats door nieuwe nederlaag

Frank Boya en Michael Ngadeu Ngadjui © BELGA
Redactie KW

Zulte Waregem ging met 1-2 onderuit tegen Gent. Beide ploegen zorgden in de tweede helft pas voor de doelpunten. Een match die niet veel spektakelwaarde bevatte, eindigde in een nieuwe nederlaag voor de mannen van Dury. De fusieclub zakt hiermee naar de kelder van het klassement.

Er was weinig tot geen opwinding op te merken in de eerste helft. In de supportersvakken van beide ploegen viel er waarschijnlijk meer te beleven. Essevee begon redelijk goed aan de partij. Het kon meteen dreigen met een kopbal van Boya. Helaas werd dit degelijk begin niet voortgezet. Gent zocht zijn spel, maar vond het niet meteen.

Een bedrijvige Castro-Montes zorgde voor wat schwung bij de Buffalo’s. Zijn spel werd getypeerd door mooie combinaties met zijn collega’s en lage schoten op doelman Bossut. Diezelfde Castro-Montes leek de 0-1 makkelijk binnen te trappen na een mooie pass van Tissoudali, maar zijn eigen teamgenoot Depoitre hield het schot tegen. Beide doelmannen kregen zo goed als geen werk en dat toonden de kansen binnen kader na een halfuur spelen ook aan, welgeteld één.

Eindelijk dreiging

Gent kwam goed uit de kleedkamers. Het toonde meer grinta dan de thuisploeg en opende de tweede helft met meer lef. Odjidja beloonde de Gentse aanvalsdrift. De verdediging van Zulte Waregem stond even niet op te letten toen Nurio een heerlijke voorzet uit zijn mouwen schudde. Zijn pass geraakte tot aan de tweede paal waar Odjidja de bal ongehinderd in doel kon tikken, 0-1.

Vadis Odjidja-Ofoe viert zijn doelpunt.
Vadis Odjidja-Ofoe viert zijn doelpunt. © BELGA

Essevee leek niet aangeslagen na de tegentreffer. Dury stuurde een aantal verse krachten het veld op en dit leek een goede keuze te zijn. De ingevallen Seck puurde meteen twee kansen op doel en kreeg hiermee de thuisaanhang wat mee. Gent verloor zijn dominantie en liet Zulte Waregem groeien in de wedstrijd. Toch scoorde Tissoudali een verlossende 0-2, maar scheidsrechter Put keurde zijn doelpunt af.

Net wanneer Zulte Waregem beter in de match kwam, sloeg Gent nog eens toe. Opnieuw gaf Nurio de beslissende pass, maar deze keer was het Depoitre die op de goede plaats stond om de bal binnen te werken. De verdediging zag er weer niet goed uit, want de Gentse spits tikte de 0-2 simpel binnen. Over en uit leek het aan de Gaverbeek. Gent kon de overwinning al ruiken, maar Essevee vocht terug. Na een kort genomen hoekschop schilderde De Bock de bal op het hoofd van Gano, die zijn achtste van het seizoen binnenkopte. De Waregemse aanhang kreeg weer hoop, maar de score veranderde niet meer. Een nieuwe thuisnederlaag voor Dury.

Laurens De Bock en Zinho Gano bij de 1-2.
Laurens De Bock en Zinho Gano bij de 1-2. © BELGA

Zand in de machine

Er zat duidelijk zand in de machine bij Zulte Waregem. Enkele passes van Pletinckx en Vossen werden vaak foutief verstuurd. Iets wat te vaak voorkomt bij spelers van Essevee. Hierdoor verloopt de opbouw telkens stroef. Een punt om aan te werken.

Wel staat de verdediging met Frank Boya in de ploeg beter. Na diens wedstrijd op Eupen lijkt hij Humphreys uit de basiself te houden. De Kameroener kende een moeilijk begin aan de Gaverbeek, maar lijkt zijn weg naar een basisplaats gevonden te hebben. Een meerwaarde voor de Waregemse verdediging die dit seizoen al de meeste treffers om de oren kreeg.

Gevarenzone wenkt

Na de zevende nederlaag van het seizoen vertoeft Zulte Waregem op een zestiende plaats. Het zag concurrent Seraing uitlopen met drie punten na hun overwinning op Leuven. Volgende week staat er een echte kelderkraker op het programma in de Elindus Arena. De laatste in de stand, Beerschot, komt op bezoek. Twee ploegen die de meeste doelpunten slikten in de Jupiler Pro League.

(Elian Coussement)

DOELPUNTEN: 55’ Odjidja 0-1, 75’ Depoitre 0-2, 82’ Gano 1-2

ZULTE WAREGEM: Bossut, De Bock, Pletinckx, Ciranni (66’ Vigen), Hubert (61’ Seck), Boya, Doumbia, Dompé, Fadera, Vossen (45’ Kutesa), Gano

KAA GENT: Bolat, Okumu, Ngadeu, Odjidja (77’ Bezus), De Sart, Castro-Montes, Hanche-Olsen, Kums, Nurio, Depoitre (77’ Lemajic), Tissoudali (82’ Bruno)

GELE KAARTEN: 21’ Hubert, 39’ Odjidja, 56’ Dompé, 57’ De Sart, 73’ Doumbia, 83’ De Bock, 88’ Ngadeu, 90’ Castro-Montes

RODE KAARTEN: /

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.