Essevee win op een diefje van Cercle Brugge

Invaller Jean-Luc Dompé scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd.© (Foto Belga)

Zulte Waregem is er nog eens in geslaagd een thuismatch te winnen. De ingevallen Dompé zorgde voor het enige doelpunt van de match na een mooie assist van Deschacht, maar de thuisploeg mocht een nog grotere kaars branden toen doelman Bostyn een strafschop van Hoggas tegenhield. Intussen blijft Cercle in vrije val in het klassement.

Francky Dury herschikte zijn defensie. De herstelde Deschacht en De Bock (terug uit schorsing) namen de plaats in van Ewoud Pletinckx en de geschorste Bianda. Bij Cercle kwamen Vanhoutte en Biancone Corryn en Da Silva Lopes vervangen.

Beide ploegen namen uitgebreid de tijd voor een studieronde, er was amper dreiging, al toonde Cercle in het eerste kwartier iets meer dadendrang. Op de eerste dreiging van Essevee was het wachten tot de twintigste minuut: Didillon tikte de pegel van Kainourgios via de deklat in hoekschop, een minuut later werd een poging van Seck van de lijn gered. Bruno kwam een voetje te kort om een slechte terugspeelbal af te straffen. De grootste kans voor Cercle noteerden we na 40 minuten, maar Marcq verhinderde dat Vitinho de openingstreffer kon aantekenen. Ook een schot van Hazard kon Bostyn niet verrassen. Alles bij elkaar, veel te weinig om van een geslaagde eerste helft te kunnen spreken.

Pas terug uit de kleedkamers, moest Didillon alles uit de kast halen om een schot van Govea onschadelijk te maken. Cercle reageerde met een poging van Hazard en ook Ugbo toonde zich enkele keren gevaarlijk. Aan de overzijde kon Deschacht na een knappe rush de center van Bruno net niet verzilveren.

Het niveau lag niet bijster hoog. Dat werd pijnlijk geïllustreerd door Hoggas, die een vrije kopkans naast knikte. Dé laureaat van de Comedy Capers-trofee was voor Musaba, die een nog mooiere opportuniteit onbenut liet. Minuten later deed hij het beter, hij mikte op de kruising.

Essevee kroop door het oog van de naald en kwam na 83 minuten zowaar zélf op voorsprong. De ingevallen Dompé werd door Deschacht in het straatje gestuurd en aarzelde niet: 1-0. Minuten later leek alles te herdoen, want Cercle kreeg een strafschop. Bostyn ontpopte zich tot de lokale held door de elfmeter van Hoggas onschadelijk te maken. In blessuretijd hield Essevee de schaarse voorsprong vast en trok de drie punten over de lijn. Zo mogen de rood-witten toch met een enigszins gerust gevoel naar de Eupense Kehrweg afzakken voor de laatste match van het kalenderjaar;

Zulte Waregem: Bostyn, Deschacht, Humphreys, De Bock, Opare, Marcq, Seck, Govea (90+3’ Sissako), Kainourgios (76’ Dompé), Vossen (90+2’ Pletinckx) en Bruno.

Cercle Brugge: Didillon, Vitinho (62’ Hotic), Taravel, Velkovski, Marcelin, Biancone, Vanhoutte (71’ Dekuyper), Hoggas, Hazard, Ugbo en Musaba.

Geel: 43’ Marcq, 65’ Velkovski, 66’ Opare, 90+4’ Marcelin.

Doelpunt: 83’ Dompé 1-0.