https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Essevee krijgt voetballes van AA Gent en mist Play-off 2

Louis Bostyn moest zich 7 keer omdraaien.© BELGA
Louis Bostyn moest zich 7 keer omdraaien.© BELGA
Redactie KW

Het heeft niet mogen zijn. Essevee loopt een deelname aan Play-off 2 mis na een beschamende 2-7-nederlaag tegen AA Gent. De Buffalo’s gaven voetballes, Zulte Waregem stond erbij en keek ernaar. Na de barslechte start eindigt Essevee met een povere 3 op 15. Dan kun je geen aanspraak maken op de top acht. Nu is het tijd voor vakantie.

Met de billen bloot. Anders kunnen we de wedstrijd tussen Zulte Waregem en AA Gent niet omschrijven. De opdracht was nochtans héél helder: winnen en Play-off 2 was binnen voor Francky Dury en de zijnen. Na veertig minuten was de droom aan diggelen geslagen. Het stond al 0-3. Toen we de rust ingingen, was Essevee in het virtuele klassement gezakt naar de tiende plaats.

Zulte Waregem kon nochtans rekenen op Damien Marcq die terugkeerde uit schorsing. Hij moest meer evenwicht brengen in het team. Op de rechtsachter waren er wél flink wat problemen. Opare is out en ook Dompé moest verstek geven door een blessure. Centrale verdediger Pletinckx speelde door de afwezigheid van Marcq eerder op het middenveld, nu stond hij rechtsback. Een ondankbare opdracht.

Het was er duidelijk aan te zien dat Marcq twee weken geen wedstrijden had gespeeld. De Fransman kreeg geen poot aan de grond op het middenveld. Ook Pletinckx zwom op zijn flank.

Vadis Odjidja-Ofoe en Ibrahima Seck© BELGA
Vadis Odjidja-Ofoe en Ibrahima Seck© BELGA

Na een kwartiertje was het al bingo voor de Buffalo’s. Castro-Montes glipte door de buitenspelval. Hij omspeelde simpel Bostyn: 0-1. Tussendoor trapte Bruno quasi uit het niets op de paal. Net voor het halfuur ontdeed Odjidja zich simpel van Marcq. Pletinckx liet Yaremchuk weglopen, hij tikte de voorzet van Odjidja binnen: 0-2.

Essevee leek eindelijk te ontwaken. Seck kreeg een goeie kopbalkans, maar mikte op Bolat en Vossen kon zijn nekslag niet kadreren.

Zwervende Castro-Montes

De thuisploeg had het moeilijk met de zwervende Castro-Montes die geregeld zijn rechterflank verliet. Marcq verloor hem uit het oog. De Belg met Spaanse roots kon in de korte hoek scoren: 0-3, match gespeeld. De Buffalo’s waren dodelijk efficiënt. Na veertig minuten hadden ze drie keer tussen de palen gemikt, drie keer was het doelpunt.

Castro Montes scoorde twee doelpunten voor Gent.© BELGA
Castro Montes scoorde twee doelpunten voor Gent.© BELGA

Je zou dan denken dat er geroepen en geschreeuwd wordt in de kleedkamer bij Zulte Waregem. Dat de spelers er nog iets van zouden maken in die tweede helft. Niets was minder waar. Drie minuutjes na de pauze was het al 0-4. Ngadeu knikte een hoekschop staalhard binnen. Op het uur zette Odjidja een elfmeter om, de forfaitscore stond op het bord. De Bruyn zorgde voor 0-6. Bruno trapte de eerredder binnen, zijn twintigste van het seizoen. Yaremchuck zorgde voor 1-7, Pletinckx knalde de vooroorlogse 2-7 via de paal tegen de touwen.

Yaremchuk viert zijn doelpunt.© BELGA
Yaremchuk viert zijn doelpunt.© BELGA

Tijd voor vakantie

Het was een seizoen met ups and downs voor Essevee. Na de barslechte start met 8 op 33 kwam de remonte. Het was een mirakel dat Zulte Waregem zelfs even in de running was voor Play-off 1. Het seizoen werd afgesloten met 3 op 15. Dat is gewoonweg te weinig om aanspraak te maken op de top acht. Nu is het tijd voor vakantie – ook al moet er nog even getraind worden – en om de batterijen weer op te laden.

(Jochen Coorevits)

DOELPUNTEN: 14′ Castro-Montes 0-1, 29′ Yaremchuck 0-2, 40′ Castro-Montes 0-3, 48′ Ngadeu 0-4, 63′ Odjidja 0-5 (pen.), 75′ De Bruyn 0-6, 80′ Bruno 6-1, 84′ Yaremchuck 1-7, 86′ Pletinckx 2-7

GELE KAARTEN: 30′ Marcq, 51′ Deschacht, 56′ Bezus

RODE KAARTEN:

ZULTE WAREGEM: Bostyn, Pletinckx, Humphreys, Deschacht, De Bock, Marcq (77′ Van Hecke), Seck (66′ Colassin), Bruno, Govea (66′ De Smet), Chory (66′ Armenakas), Vossen

AA GENT: Bolat, Hanche-Olsen, Ngadeu, Godeau, Mohammadi, Odjidja (69′ Kums), Bezus (60′ Dorsch), Owusu, Castro-Montes (69′ De Bruyn), Yaremchuck, Tissoudali (69′ Malede)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten