Essevee kan weer rekenen op brouwerij Petrus

(foto EC)
Redactie KW

Trouwe Essevee-fans herinneren zich de Petruswagen die vroeger rondreed op de atletiekpiste van het Regenboogstadion. Het biermerk verdween enkele seizoen in het stadion, maar het is sinds kort terug. Voor de komende drie seizoen zal Brouwerij De Brabandere de voetbalploeg uit Waregem opnieuw sponsoren. “We zijn blij om Brouwerij De Brabandere opnieuw tot de Essevee-familie te mogen rekenen”, zegt commercieel directeur Miguel De Ruyck.

In 2014 moesten Molecule en Petrus plaats ruimen voor andere sponsors op de Essevee-shirts. De traditionele sponsors werden toen ingeruild voor grotere bedrijven met meer geld (TAL & Record Bank, nvdr.). “Essevee is nu groot geworden en daarmee is ook hun loyaliteit tegenover de vaste sponsors verdwenen”, zei Albert De Brabandere van Brouwerij De Brabandere in 2014. Maar toch stappen ze opnieuw in het project. “De andere lokale ondernemers die hier bij Essevee zitten, hebben ons overtuigd om hier weer in te stappen.”

Petrus RED match

Ze komen nu ook niet meteen terug op de truitjes en hun wagen kan ook niet meer rondrijden in de vernieuwde Elindus Arena. “Het stadion is klein beetje veranderd”, zegt Albert nu. “Ik herken het nog een klein beetje, maar wel een dikke chapeau voor wat Essevee hier allemaal gedaan heeft de voorbije jaren.”

Daarentegen is hun welgekende biermerk Petrus terug verkrijgbaar in het stadion. Om hun vernieuwde partnership te vieren, wordt tijdens de thuiswedstrijd tegen KAA Gent op 20 november de Petrus RED match gespeeld. “Naar aanleiding van deze match wordt er in verschillende horecazaken een actie opgezet zodat consumenten kans maken op tickets voor de match Essevee-KAA Gent”, vertelt De Ruyck. “Ook mag de brouwerij haar medewerkers uitnodigen uit om samen van deze match te genieten.”

Vorig seizoen vernieuwde Zulte Waregem ook zijn raad van bestuur. Met deze vernieuwing wilden ze een statement maken richting de voetbalwereld. “We zijn één van de weinige clubs die verankerd blijft in de Vlaamse grond”, aldus de commercieel directeur van Essevee. “We zien dit bij onze vernieuwde raad van bestuur en onze keuze voor partners uit de streek.” (Elian Coussement)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.