https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Essevee herschikt raad van bestuur, duurzame regionale verankering verzekerd

“Essevee zal altijd een familieclub blijven met een warm hart voor de sport en uiteraard voor onze supporters”, licht ceo Eddy Cordier toe.© Belga
“Essevee zal altijd een familieclub blijven met een warm hart voor de sport en uiteraard voor onze supporters”, licht ceo Eddy Cordier toe.© Belga
Redactie KW

SV Zulte Waregem heeft haar raad van bestuur gereorganiseerd, dat liet de club weten in een persbericht. Met deze herschikking zal de financiële structuur van Essevee herschikt worden en garandeert de club een duurzame regionale verankering.

De vennootschap achter voetbalclub SV Zulte Waregem, nv Grensverleggend, komt op 1 februari volledig in handen van drie Vlaamse ondernemers: Franck Tijtgat (Asfaltbedrijf Tijtgat uit Zulte), Tony Beeuwsaert (TAL) en Philippe Detaellenaere (DL Chemicals). Hiermee wil de club de regionale verankering verstevigen en de financiële slagkracht herstellen.

Het is algemeen geweten dat vele voetbalclubs inkomsten misliepen door de coronacrisis. Zo zat ook SV Zulte Waregem in vieze papieren met 7,3 miljoen euro verlies op de jaarrekening. Het is niet de eerste keer dat de club een negatief resultaat ziet, want vorig jaar zag de jaarrekening er voor het eerst in haar bestaan rood uit, toen met een verlies van 2,9 miljoen.

Essevee 2.0

Met deze ingreep wil de voetbalclub orde op zaken zetten. “Ik wil als ondernemer, maar ook als voetbalsupporter mijn engagement voor deze club onderstrepen. We hebben hier al veel fijne momenten beleefd in Waregem en ik wil er alles aan doen om dat ook in de toekomst mogelijk te maken”, zegt Beeuwsaert.

Vele Belgische voetbalclubs komen vroeg of laat in handen van buitenlandse investeerders (KV Kortrijk, KV Oostende,…). Maar SV Zulte Waregem wil zich in het kader van Essevee 2.0 verder ontwikkelen als een sterk verankerde Vlaamse club.

“De voetbalclub beseft dat het zijn bedrijfspartners meer dan ooit nodig heeft. “ Essevee zal altijd een familieclub blijven met een warm hart voor de sport en uiteraard voor onze supporters. Maar we zijn tegelijk een modern bedrijf dat gedragen wordt door stevige partnerships”, licht ceo Eddy Cordier toe.

Zondag tegen Oostende

Carl Ballière (Balko) blijft de positie van voorzitter verder bezetten. Naast deze functie zal hij ook nog lid worden in de nieuwe raad van bestuur van vzw SV Zulte Waregem. Michiel Beeuwsaert, Matthias Tijtgat, Maryline Detaellenaere en de drie aandeelhouders uit de nv Grensverleggend zullen Ballière vergezellen. Door de mix van jonge mensen en ervaring wil SV Zulte Waregem verder investeren in de toekomst.

Momenteel bezetten De Boeren uit Waregem de 12de positie in de Jupiler Pro League met 30 punten. Na het verlies op het veld van KRC Genk, afgelopen woensdag, willen de troepen van Francky Dury nog eens winnen. Zondag komt KV Oostende op bezoek voor een West-Vlaams onderonsje.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten