Eerste oefenmatch van Cercle Brugge eindigt op gelijkspel

Kevin Hoggas zorgde voor het doelpunt van Cercle Brugge.© ACR
Kevin Hoggas zorgde voor het doelpunt van Cercle Brugge.© ACR
Redactie KW

Zaterdagavond had in het Stade de la Licorne in Malo de eerste oefenmatch plaats van groen-zwart, tegen het plaatselijke USL Dunkuerqe. De wedstrijd eindigde op 1-1. Beide goals vielen in de tweede helft. Kevin Hoggas opende de score voor Cercle.

Cercle Brugge legt tijdens de voorbereiding op het komende seizoen niet veel oefenwedstrijden vast en kiest ook niet voor teams uit de lagere reeksen in ons land, maar voor ploegen uit de Jupiler Pro League en Frankrijk. Zo was men zaterdagavond te gast bij Dunkerque, tot vorig seizoen getraind door Fabien Mercadal (ex-Cercle) waarmee hij zestiende eindigde in de Ligue 2.

Flauwe eerste helft

Bij Cercle ontbraken Da Silva Lopes en Deman. Beiden geraakten niet fit. Utkus en Popovic, beiden op proef van AS Monaco, wel. Na een zeer intensieve trainingsweek koos trainer Yves Vanderhaeghe zowel in de eerste als de twee helft voor een mix van jonge en meer ervaren spelers . In een weinig hoogstaande eerste helft kwamen beide ploegen amper aan kansen en hield Didillon met een puike reflex zijn team van een achterstand.

De tweede helft, met centraal achterin de nieuwkomers Daland en Miangue, verliep iets beter. Daarin kwam Cercle dan ook op voorsprong. Na balverlies bij de thuisploeg zette Van der Bruggen voor tot bij Hoggas en die zag zijn kopbal afgeweken op een verdediger van Dunkuerque in doel verdwijnen.

Lichte overtreding

Even later stond de score opnieuw gelijk. Na een lichte overtreding van Zutterman kregen de Fransen een vrije trap op rechts nabij de hoekschopvlag. Bruzzese verkeek zich echter op de bal van Brahimi die aan de verste paal rechtstreeks in doel verdween. Beide ploegen hielden het zo bij een gelijkspel. Vrijdag 2 juli oefent Cercle in Ingelmunster om 19.00 uur tegen Zulte Waregem. (ACR)

Cercle Brugge eerste helft : Didillon, Velkovski, Cassaert, Popovic, Raux-Yao, Vitinho, Utkus, Vanhoutte, Gory, Ackx en Denkey.

Cercle tweede helft : Bruzzese, Decostere, Daland, Miangue, Zutterman, Utkus, Van der Bruggen, Hoggas, Scholaert, Hotic, Denkey. Tussendoor werd er ook nog wat gewisseld.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier