Duel tussen Beerschot en Cercle Brugge stopgezet omwille van regenval, rest van de match wordt dinsdag afgewerkt

De hemelsluizen gingen open boven Het Kiel. © BELGA

De openingswedstrijd van groen-zwart op het Kiel was vooral een natte. Bijna de ganse match viel de regen met bakken uit de hemel. Dit zorgde in de tweede helft voor een zondvloed zodat scheidsrechter Boucaut het duel tot twee keer toe moest staken.

De tweede keer was het definitief. Groen-zwart moet dinsdag 27 juli terug naar Beerschot om vanaf 20.00 uur de resterende 35 minuten te voetballen en om een voorsprong te verdedigen, want Cercle kwam voor de rust op 0-1 via Olivier Deman.

Nieuwkomers

Beide ploegen verschenen voor hun eerste wedstrijd van het seizoen met drie nieuwkomers aan de aftrap. Bij Cercle waren dat Daland, Miangue en Utkus, terwijl Popovic op de bank zat. Jeugdproducten Vanhoutte, Decostere en Deman kregen net als vorig seizoen van bij het begin het vertrouwen van trainer Yves Vanderhaeghe.

Twee andere jongeren uit de eigen opleiding, Sampers en Ackx, mochten op de bank plaatsnemen. Bij Beerschot, onder leiding van de nieuwe coach Peter Maes, maakte Thibault Desmet als een Bruggeling zijn debuut. Pierre Bourdin, ex-Cercle, speelde nog geen match voor de Ratten tijdens de voorbereiding, maar traint wel reeds met de groep mee.

Terwijl de hemelsluizen opengingen mocht Cercle in de nieuwe ‘Brugse’ uit-outfit van scheidsrechter Boucaut de aftrap nemen. In de openingsfase hadden beide ploegen alvast goede intenties.

Weinig doelrijpe kansen

De thuisploeg claimde na een verre inworp een handsbal, maar noch de scheidsrechter, noch de VAR gingen hier op in. Voor het overige waren er in het eerste halfuur weinig doelrijpe kansen. Bij de thuisploeg blijft net als vorig seizoen alles rond Holzhauser draaien.

Vanderhaeghe wacht bij Cercle nog op aanvallende versterking, want Denkey is een ander soort spits dan topscorer Ugbo. Met betrekking tot het middenveld en de verdediging lijkt het goed te zitten bij groen-zwart. De coach kiest echter niet voor een vast spelpatroon.

Onder meer afhankelijk van de tegenstander zal hij al of niet met drie centrale verdedigers voetballen. Na ruim een halfuur voetballen, moest de Cercletrainer toch wijzigen. Miangue verliet met een blessure het veld, in zijn plaats kwam Popvic.

Waterballet

Beerschot bleef het meest bedrijvig, maar het doelpunt viel voor Cercle. Vijf minuten voor het ingaan van de rust stuurde Van der Bruggen zijn ploeggenoot Decostere richting achterlijn. De aanstormende Deman knikte de bal voorbij een kansloze Vanhamel in doel. Kort daarna trapte de aanvaller van Cercle nog naast de verste paal, al zou een tweede goal toen overdreven geweest zijn. Groen-zwart trok naar de kleedkamers met een 0-1 voorsprong.

De grote hoeveelheid water op het speelveld zou het in de tweede helft niet gemakkelijker maken om te voetballen. Dit resulteerde zelfs in een paar gele kaarten. In het waterballet verkeek de defensie van Cercle zich op een doorschietende bal op het kletsnatte veld, Suzuki kon niet profiteren en de scheidsrechter zag genoeg.

Bal rolt niet

Na wat overleg met zijn assistenten staakte hij de wedstrijd. Officieel mag er maximum een halfuur gewacht worden om al of niet de wedstrijd verder te zetten. Boucaut liet die tijd verstrijken en het leek erop dat de match zou worden hervat.

De spelers warmden zich voor enkele minuten op, maar de scheidsrechter maakte er toch definitief een einde aan. De bal leek niet te rollen. De kalendercommissie van de Pro League besliste om het vervolg van de wedstrijd op dinsdag 27 juli vanaf 20.00 uur te spelen.