Dubbele straf voor de drie lockdownfeestvierders van Cercle Brugge

Anthony Musaba eerder dit seizoen in actie tegen USL Dunkerque.© ACR
Anthony Musaba eerder dit seizoen in actie tegen USL Dunkerque.© ACR
Redactie KW

De drie spelers van Cercle Brugge die zaterdagnacht betrapt werden in een appartement in Sint-Michiels mogen zich aan een fikse straf en een geldboete verwachten.

Het lockdownfeestje had plaats in de woonst bij de 22-jarige middenvelder Franck Kanouté. Hij vierde zijn eerdere verjaardag en nodigde heel wat vrienden en vriendinnen uit. Ook de Nederlandse spits Anthony Musaba (20) en de Franse verdediger Jean Marcelin (20), twee geleende spelers bij moederclub AS Monaco, waren aanwezig. De Brugse politie viel na een klacht van de buren na geluidsoverlast om 1 uur binnen en ontdekte maar liefst 22 personen in het appartement. Naast het gebruik van alcohol droegen zij allen geen mondmasker en was er helemaal geen sprake van social distance.

De drie spelers worden niet ontslagen zoals de doelman van KV Oostende vorige week. Er wacht hen en alle andere aanwezigen een straf en of een geldboete. Op basis van de pv’s en eventuele eerdere overtredingen zal het parket later beslissen of de betrokkenen een minnelijke schikking aangeboden krijgen of zich voor de rechter zullen moeten verantwoorden.

Organisator Kanouté zal wellicht 4.000 euro mogen ophoesten. Maar ook Cercle besliste om streng op te treden. “Ze krijgen een sanctie, eentje die ze absoluut zullen voelen”, klinkt het bij de vereniging. Er komt ook een alternatieve straf. Wellicht wordt die gekoppeld aan de Cercle Community. Die alternatieve straf is een bezoek op een afdeling waar Cercle-supporters herstellen van het coronavirus. “Hopelijk beseffen ze dan dat hun gedrag van het voorbije weekend heel asociaal en totaal onaanvaardbaar is. Niet bij Cercle, en niet in het voetbal”, aldus voorzitter Vincent Goemaere. “We zijn bevoorrecht dat we vandaag kunnen voetballen. We hebben een voorbeeldfunctie.”

Zo zullen de drie spelers van Cercle een soort ethische boete krijgen, waarvan het bedrag aan een goed doel wordt geschonken, binnen de zorg. En dan mogen ze zelf kiezen wat voor doel dat is. Cercle had een weekend vrij omdat de match tegen Beerschot van zaterdagavond werd uitgesteld, precies omwille van te veel coronagevallen bij de Antwerpse club. Komende zaterdag is groen-zwart te gast aan de Gaverbeek voor de belangrijke uitmatch tegen Zulte Waregem. De entourage van Cercle verwacht van de ploeg sportief en zeker van de drie die zich hebben misdragen een positief antwoord.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier