Drie spelers van Cercle Brugge bezoeken ex-covidpatiënten en steunen Ter Dreve

Franck Kanouté, Anthony Musaba en Jean Harisson Marcelin werden in december in Sint-Michiels betrapt op een lockdownfeestje. Het parket moet zich nog uitspreken over hun straf. Het drietal werd ook door Cercle Brugge gesanctioneerd. Zo kregen ze een ethische boete en praatten ze met bewoners van wzc Lindenhove die covid-19 gehad hebben.

De drie spelers van groen-zwart, die eerder betrapt werden op een lockdownfeestje, geven Ter Dreve een financieel duwtje in de rug.© foto Cercle Brugge
De drie spelers van groen-zwart, die eerder betrapt werden op een lockdownfeestje, geven Ter Dreve een financieel duwtje in de rug.© foto Cercle Brugge

De drie spelers van groen-zwart kregen na hun onbetamelijke gedrag de volle laag en gingen als een soort van extra alternatieve straf woensdag op bezoek in het woon- en zorgcentrum Lindenhove in Knokke-Heist. Daar spraken de spelers met bewoners die covid-19 hebben gehad.

“Dit was een ervaring die echt tot nadenken stemt”, reageerde Marcelin na afloop via de website van Cercle. “De directe en indirecte gevolgen van corona zijn immens, dat besef ik nu. Ik sprak met een oudere dame die haar familie al zes maanden niet meer kon zien. Dat was voor mij echt slikken. Om de mevrouw in kwestie nu toch te kunnen opbeuren met een bezoekje, doet ook mij deugd.”

“Ik sprak met een dame die tijdens de eerste lockdown covid-19 kreeg. Als je die verhalen hoort, kan je alleen maar blij zijn dat je zelf in een goede gezondheid verkeert”, reageerde Kanouté. “Respect voor alle dokters en verpleegsters die, met zware en warme beschermpakken, dagdagelijks in de vuurlinie staan om het virus te bestrijden. Ik besef dat wat is gebeurd, fout is. Dit zal mij niet meer overkomen”, aldus Kanouté.

Steun aan Ter Dreve

De spelers kregen ook een ethische boete. Normaal gezien krijgen ze een ethische premie als ze zich aan het huishoudelijk reglement houden, maar die premie moesten ze afgeven en hiervoor trok het drietal voor hun bezoek aan Lindenhove naar Ter Dreve in Brugge, een communitypartner van Cercle, die ze nu financieel steunen.

Ter Dreve is een kleinschalige school in Sint-Michiels voor Buitengewoon Basis Onderwijs, Type 2 voor kinderen met een verstandelijke beperking, soms in combinatie met een autismespectrumstoornis. De school is gelegen op het rustgevende domein van dienstencentrum VIRO. Het domein biedt tevens onderdak aan een schoolaanvullende dagopvang, en een internaat. Cercle is sedert februari vorig jaar een trotse partner van dit project. (ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.