Dost bezorgt Club Brugge drie punten op Sint-Truiden

Club's Bas Dost viert zijn doelpunt. © KURT DESPLENTER BELGA
John Taillieu
John Taillieu Medewerker KW

Twee goals van Bas Dost brengen Club Brugge terug naar de kop van het klassement. De Nederlander scoorde in de openingsminuut en voegde daar een tweede aan toe net na de rust. Bauer had eerder al voor de gelijkmaker gezorgd.

38 seconden, zo lang duurde het vooraleer Bas Dost de score opende. De Nederlander had eerder deze week al twee keer gescoord in de bekerpartij tegen Deinze. Brugge begon vinniger en scherper dan de Limburgers en na tien minuten had de partij altijd al gespeeld moeten zijn maar zowel Dost als Vormer zagen hun poging op de paal stranden.

Het is een ongeschreven wet in het voetbal dat je als ploeg het deksel op de neus krijgt indien je de kansen niet afwerkt en ook Brugge ontsnapte hier niet aan. Na een stilstaande fase belandde de bal via het hoofd van Dost voor de voeten van Bauer en de Duitser legde de bal netjes weg met de buitenkant van de voet. Geen verhaal voor Mignolet en alles weer te herdoen.

Weer Dost

De basisplaats van Dost had de nodige invloed op het spelbeeld bij de landskampioen. De Ketelaere week uit naar de linkerflank en net als Lang moest hij Dost zo veel mogelijk bevoorraden in de rechthoek. Centraal achterin nam Mechele overigens de plaats in van de geschorste Nsoki.

De openingsminuten van de tweede helft waren voor de thuisploeg. Tot twee keer toe zorgde Mignolet ervoor dat zijn ex-ploeg niet op voorsprong kwam. De eerste Brugse mogelijkheid was wel raak en weer was de hoofdrol weggelegd voor Bas Dost. Op voorzet van Sobol kopte de Nederlander zijn tweede van de avond tegen de touwen. Vier goals in even veel dagen tijd, wat vertrouwen allemaal niet met een spits kan doen.

Sint-Truiden dreigde vooral op stilstaande fases. Na de goal zakte het niveau van Brugge zienderogen. Tot kansen kwam het zelfs niet meer, of je moet de afzwaaier van Vanaken al als mogelijkheid meetellen. Meer was er echter niet nodig om de drie punten binnen te halen, held van de avond Bas Dost kreeg in de slotminuten nog een applausvervanging.

(JT)

Club Brugge rukt op naar de eerste plaats in het klassement al kan Union op zondag de koppositie terug overnemen.

Opstelling Sint-Truiden: Schmidt, Cacace (59’ Koita), Lavalée, Teixeira (59’ Buatu), Pius (86’ Janssens), Hashioka, Bauer, Durkin (69’ Reitz), Brüls, Hara, De Ridder (69’ Hayashi).

Opstelling Club Brugge: Mignolet, Sobol, Mechele, Hendry, Mata, Balanta (46’ Rits), Vanaken, Vormer, De Ketelaere (76’ Van der Brempt), Lang (82’ Maouassa), Dost (87’ Wesley).

Gele kaarten: 53’ Hendry, 56’ Bauer, 64’ Lang, 66’ Rits, 68’ Koita, 79’ Hara.

Rode kaarten: /

Doelpunten: 1’ 0-1 Dost, 24’ 1-1 Bauer, 49’ 1-2 Dost.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.