Diatta verlaat Club Brugge voor AS Monaco

© (Foto Belga)
© (Foto Belga)
Redactie KW

De transfer van de 21-jarige Senegalese winger Krépin Diatta van landskampioen en competitieleider Club Brugge naar het Franse AS Monaco is afgerond, zo bevestigde Club Brugge donderdagavond.

Club Brugge heeft een akkoord bereikt met AS Monaco over een transfer van flankaanvaller Krépin Diatta. De Monegasken zouden zo’n 20 miljoen euro neertellen voor de Senegalees. Diatta kwam gisteren nog aan de aftrap in de wedstrijd tegen KV Oostende. Hij scoorde overigens het winnende doelpunt. Diatta was topschutter bij Club met negen competitietreffers.

Club Brugge nam de 21-jarige flankspeler over van het Noorse Sarpsborg in 2018. Bij Club Brugge behaalde hij twee landstitels en een Supercup. Coach Clement was steeds lovend over Diatta maar sprak aan het begin van het seizoen dat hij zijn statistieken wat moest opkrikken. Met negen competitietreffers en twee assists ontpopte hij zich tot een onmisbare schakel in het elftal, nooit te min om ook zijn defensieve taken uit te voeren. Bij Club Brugge rinkelt de kassa met een transfersom die de 20 miljoen euro zou overschrijden, tevens bekwam Club ook nog een percentage op een eventuele doorverkoop.

(JT)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.