https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

De vijf mooiste momenten van Teddy Chevalier bij KV Kortrijk

© (Foto BELGA)
Redactie KW

Teddy Chevalier verlaat voor de derde keer in zijn carrière KV Kortrijk. De 34-jarige Fransman kiest voor een avontuur bij de Henegouwse buur Moeskroen. De spits stond garant voor goals en was bovenal een woelwater met een handleiding.

Wij lijsten zijn vijf mooiste momenten bij de Kerels op.

Topschutter aller tijden in eerste klasse

Teddy Chevalier voetbalde drie periodes voor KV Kortrijk. Dat deed de Fransman tussen 2013 en 2015, tussen 2017 en 2019 en iets meer dan een half seizoen in 2021. Daarin kwam hij maar liefst 193 keer in actie voor de Kerels. Met 56 goals is hij topschutter aller tijden in eerste klasse. Tijdens zijn verblijf was hij ook goed voor 39 assists. Als we zijn doelpunten optellen bij zijn assists komt hij aan 95 beslissende acties in 193 wedstrijden, goed voor een percentage van 49%.

Een mooie vrouw die een nieuw lief vindt

In januari 2017 keert Teddy Chevalier terug naar KV Kortrijk. Zijn eerste wedstrijd is een derby tegen Zulte Waregem. De flamboyante spits speelde in het verleden nog voor buur Essevee en werd op een fluitconcert getrakteerd. Tijdens zijn debuut kwam hij ook tot scoren, ook al verloor KVK met 2-3. De Fransman had een interessante uitleg klaar waarom de fans hem uitfloten. “Als je een koppel vormt en als de vrouw weggaat en nadien bij een andere man is, dan levert dat problemen op. Bij de supporters van Zulte Waregem is dat hetzelfde. Ik heb hen verlaten en dan was er nu die derby. De ster zit niet meer bij hen, maar voetbalt bij Kortrijk. Ik heb hen geen enkele naam van een eigen speler horen roepen, alleen mijn naam. Dat is het leven. Je moet het hen niet kwalijk nemen.”

© (Foto BELGA)

Wijzen naar het scorebord

In het seizoen 2017-2018 streden Teddy Chevalier en Hamdi Harbaoui voor de topschutterstitel. Een spits van KV Kortrijk en een aanvaller van Zulte Waregem, kon het mooier? Toen Kortrijk scoorde op het veld van OHL stond op het scorebord: ‘0-1 en het is niet Chevalier.’ Even later werd de virtuele stand getoond, ze vergaten per ongeluk de naam van Chevalier. Maar zijn wraak was zoet. In de daarop volgende derby scoorde Mboyo en keek hij met zijn spitsbroeder ostentatief naar het scorebord. In de toegevoegde tijd zorgde hij voor de 0-2, vierend met het loser-teken van de videogame Fortnite.

Vieren op de afsluiting

Chevalier stond erom gekend om het publiek aan te jagen. Nogal vaak sprong hij bij een thuismatch op de reclamepanelen. Hij zette de thuisaanhang aan tot nog feller supporteren en een enorm uitgelaten sfeer.

Afscheid met dochtertje

Vorige week vrijdag nam Teddy Chevalier afscheid van zijn Kortrijkse publiek. De geliefde spits nam voor het eerst zijn dochtertje mee op het veld om de supporters te gaan groeten. Het was een teken aan de wand. Na de wedstrijd tegen KV Mechelen vroeg de Fransman aan algemeen manager Matthias Leterme of hij mocht vertrekken richting Moeskroen. De overeenkomst tussen Chevalier en de Kerels liep op het einde van het seizoen af. Mocht hij twintig keer aan de aftrap komen, zou dat contract verlengd worden met één seizoen. Bij Moeskroen kreeg Chevalier sowieso een contract voor twee seizoenen. KVK werkte dan ook mee aan de transfer. (JC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.