https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

De match waarin KVO zich moest redden… maar die nooit doorging

Vincent Goemaere, voorzitter van Cercle Brugge. (foto Kurt)©KURT DESPLENTER BELGA
Vincent Goemaere, voorzitter van Cercle Brugge. (foto Kurt)©KURT DESPLENTER BELGA
Redactie KW

Weet je nog, half maart 2020, Cercle-KVO? Terwijl Cercle Brugge net miraculeus gered was, had KV Oostende in de laatste match van de competitie nog een punt nodig om mathematisch zeker in 1A te blijven. Maar het West-Vlaamse derby ging niet door, de competitie werd stopgezet, uiteindelijk overleefde KVO zonder te spelen. Bij beide clubs is véél veranderd (bekijk die elftallen), in hun klassement ook. Beide voorzitters wegen toen en nu.

Cercle half maart 2020: “We wilden feesten”


Voorzitter Vincent Goemaere : “Na de fameuze remontada met vier keer winst in vijf matchen en de zekerheid dat Cercle in 1A bleef, was ons seizoen gered. We wilden dit thuis tegen KV Oostende met onze fans nog eens extra in de verf zetten. We wilden met onze supporters het behoud vieren, maar dan werd ik een paar dagen voordien door de gouverneur gecontacteerd met de mededeling dat de match tegen Oostende wellicht niet kon plaatsvinden. Op vrijdag 13 maart ging alles in lockdown en de dag nadien volgde de bevestiging. Ook zonder fans mocht er niet gevoetbald worden. Het was op dat moment dan ook enorm hectisch en surreëel omdat we niet goed beseften wat er gaande was. Op dat moment waren we ook al met de play-offs bezig, samen met trainer Bernd Storck wilden we nóg een goede reeks neerzetten. Maar dit viel toen ook weg. Het niet spelen van die nacompetitie en de match tegen Oostende zorgde er tevens voor dat de budgettering niet meer klopte. Als een goede huisvader stelde ik dan meteen de vraag of er dit jaar nog zou gevoetbald worden, met of zonder publiek. Alles wat we toen voor vreesden, kwam uiteindelijk ook uit.”


Basiself : Moser (nu Union Berlin), Biancone, Dabila (Moeskroen), Chatziisaias (Rizespor), Velkovski, Coulibaly (Angers), Peeters (Eupen), Hoggas, Hotic, De Belder (Deinze), Eppel (Honved Boedapest).

KVO, negen maanden later: “Hier zit een tevreden voorzitter”


KV Oostende-voorzitter Frank Dierckens. (foto Belga)©JAMES ARTHUR GEKIERE BELGA
KV Oostende-voorzitter Frank Dierckens. (foto Belga)©JAMES ARTHUR GEKIERE BELGA

Frank Dierckens: “We zijn intussen een heel andere club, ja. De algemene leiding en het sportieve luik zijn in handen van Gauthier Ganaye, Thorsten Theys buigt zich over het financiële en operationele aspect, ik bekijk het geheel van ietsje verderop. En het loopt prima. Ook sportief. Na een mindere periode in november hebben we ons kunnen herpakken tegen Gent. Heel eventjes – echt, héél kort maar – moest ik terugdenken aan vorig jaar, toen we na een verliesmatch op Waasland-Beveren ook plots wegzakten in het klassement. Maar de situatie is nu anders. Trainer Alexander Blessin heeft de spelersgroep in de hand en er is wederzijds respect tussen coach en spelersgroep. De fout die we vorig jaar maakten, was toenmalig trainer Kare Ingebrigtsen hier alleen laten postvatten zonder zijn vertrouwde assistenten. Beeld je eens in dat jij helemaal alleen in Scandinavië zit en de taal niet begrijpt, bijvoorbeeld. Bij een tegenslag ging bovendien ook de groepssfeer achteruit en bleek de trainer de groep niet meer onder controle te hebben. Ik zie dat nu niet zo snel gebeuren. De spelers voelen zich op hun gemak, iedereen wordt correct betaald en er is geen enkele reden om ongerust te zijn. De focus ligt volledig op het sportieve. Hier zit een tevreden voorzitter.”

Basiself: Hubert, Tanghe, Hendry, Theate, Bataille, Skulason, D’Arpino, Vandendriessche, Hjulsager, Sakala, Gueye

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.