David Bates van Cercle Brugge terug naar Schotland

© (Foto ACR)
Redactie KW

De 24-jarige verdediger werd vorig seizoen door Cercle Brugge geleend bij het Duitse Hamburg en trekt nu terug naar zijn thuisland om bij Aberdeen FC te voetballen waar hij een contract voor drie seizoenen ondertekende.

David Bates kwam in 2018 bij Hamburger SV, maar kon er slechts 28 matchen spelen, allemaal tijdens het seizoen 2018/19 in de Duitse tweede klasse. Begin 2019 volgde een uitleenbeurt aan Sheffield Wednesday, maar speelde er één match toen hij een heupblessure opliep die hem voor een lange periode aan de kant hield.

Vorig seizoen probeerde Bates zijn geluk te beproeven bij Cercle Brugge, tijdens een uitleenbeurt. Het duurde lang vooraleer de Schotse rechtsvoetige centrale verdediger een niveau haalde. Groen-zwart ging eind vorig seizoen niet in op de aankoopoptie in zijn contract en zo keerde hij terug naar Nordrhein-Westfalen.

Daar kreeg hij te horen dat hij weinig kans op spelen zou hebben en dus mocht hij van HSV naar een nieuwe werkgever uitkijken. Die vond hij nu in Aberdeen. Bates zal in de Schotse competitie zijn debuut maken op zaterdag 11 september in de uitwedstrijd tegen Motherwell, na de interlandbreak. (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier