Coronavirus verspreidt zich bij Club: ook Hans Vanaken en coach Clement besmet

Hans Vanaken mag zijn trip naar Kiev vergeten.© Belga
Hans Vanaken mag zijn trip naar Kiev vergeten.© Belga
Redactie KW

Nadat gisteren al twee spelers positief waren getest op corona, is daar deze ochtend nog een derde naam bijgekomen. Tweevoudig Gouden Schoen Hans Vanaken testte ook positief en zal de trip naar Kiev dus moeten schrappen. Ook coach Philippe Clement is besmet met het virus en verblijft momenteel in quarantaine.

Op maandagvoormiddag werd de gehele Brugse kern getest op corona. Dit is verplicht door de UEFA net voor een Europese ontmoeting op het programma staat. Er kwamen heel wat positieve tests binnen vanuit de trainersstaf maar de spelersgroep bleef relatief gespaard.

Nadat eerder Denswil en Mitrovic een positieve test aflegden , kwam daar nu ook nog Hans Vanaken bij. Charles De Ketelaere testte wel negatief en mag dus toch mee afreizen. Coach Philippe Clement en zijn assistenten bleken wel allemaal positief, waardoor Club NXT-coach Rik De Mil en zijn assistent Tim Smolders mee zullen afreizen naar Oekraïne. De heenwedstrijd in de zestiende finales van de Europa League wordt op donderdagavond gespeeld.

Voor Club Brugge is het niet de eerste corona-uitbraak dit seizoen. Tijdens de eerste Europese wedstrijd van het seizoen op Zenit misten de Bruggelingen Mignolet, Deli, Krmencik en Kossounou na een positieve coronatest.

(JT)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.