COO Thorsten Theys en KV Oostende vrijgesproken na verbaal relletje

© TVA
Redactie KW

De Disciplinaire Raad van de Belgische Voetbalbond spreekt Thorsten Theys, COO van KV Oostende, en de voetbalclub zelf vrij na een incident voor aanvang van KVO tegen Zulte Waregem vorig seizoen.

De match delegate schreef in zijn verslag dat Theys zich tijdens een vipevent voorafgaand aan de match van 29 augustus 2021 laatdunkend uitliet over de voetbalbond, de arbitrage en het bondsparket.

Beroep tegen eerdere straf

Zo klonk het dat Theys de competitie en integriteit van de bondsinstanties in twijfel trok. Thorsten Theys kreeg aanvankelijk een schorsing van 5 maanden waarvan 1 maand effectief en een geldboete van 3.000 euro waarvan 1.000 euro effectief aan z’n been, en moest zich openbaar verontschuldigen.

KV Oostende zelf diende een een effectieve boete van 2.500 euro te betalen. Er werd beroep aangetekend en nu halen zowel de COO als KVO hun gelijk.

Vrije meningsuiting

Ze beroepen zich op vrije meningsuiting, maar bovenal moest de match delegate toegeven dat de uitspraken in gesloten kring plaatsvonden en dat hij stond te luistervinken, zonder de (ludieke) context van het verhaal te kunnen schetsen of de precieze bewoordingen te kunnen herhalen.

Theys ontkent ook bepaalde beledigingen die de delegatieleider dacht te horen. Zowel Theys als de club zijn vrijgesproken. (TVA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.