Coach Philippe Clement ontgoocheld na nederlaag Club Brugge op Anderlecht

Coach Philippe Clement: “Dit is een match die je normaal altijd moet winnen.”© VDB
Coach Philippe Clement: “Dit is een match die je normaal altijd moet winnen.”© VDB
John Taillieu
John Taillieu Medewerker KW

Club Brugge heeft nagelaten om aartsrivaal Anderlecht een stok in de wielen te steken in hun strijd voor een play-off 1-ticket. Ook coach Philippe Clement stak zijn ontgoocheling niet onder stoelen of banken.

In een kansarme wedstrijd was het nochtans de ingevallen Noa Lang die de ban brak. Maar twee tegengoals in een handvol minuten keerden de partij helemaal om.

Club Brugge blijft wel riant aan de leiding met een voorsprong van 17 punten op Racing Genk. Anderlecht heeft op de slotspeeldag aan één punt genoeg om zich te verzekeren van play-off 1.

Verrassend afstandsschot

De winnende goal kwam van de voet van Sambi Lokonga. Hij klopte doelman Mignolet met een verrassend afstandsschot. De doelman, nochtans bezig aan een fenomenaal seizoen, zag er op die fase niet al te best uit.

Bij de eerste tegengoal gingen bepaalde jongens in de fout, dat gaat we intern bespreken

“We speelden 70 minuten lang een goede wedstrijd”, analyseerde de doelman. “We hadden de partij onder controle. Bij het schot van Lokonga misrekende ik me. Die bal ging aanvankelijk naar rechts en draaide plots naar links. Heel frustrerend natuurlijk om in de plaats van drie punten helemaal niks mee naar huis te nemen.”

Clement: “Een heel slecht gevoel”

Ook coach Philippe Clement stak zijn ontgoocheling niet onder stoelen of banken. “Anderlecht zat in een goede flow. Wij waren naar hier gekomen met als doel om hen niet in hun spel te laten komen door hoog druk te zetten. Dat hebben we 70 minuten goed gedaan. Wij hadden het balbezit en gaven niks weg, behalve een afstandsschot.”

“Toen kregen we een doelpunt tegen waarin we verdedigende fouten maakten en vervolgens een afstandsschot met een rare curve. Bij de eerste tegengoal gingen bepaalde jongens in de fout, dat gaat we intern bespreken. Ik sta hier met een heel slecht gevoel, dit is een match die je normaal altijd moet winnen.”

Kompany: “Waren al bijna afgeschreven”

De winnende coach Vincent Kompany glunderde wel. Vorige week een zege tegen nummer twee Antwerp en nu de scalp van de competitieleider.

“We hebben hard gewerkt voor deze overwinning. De jongens mogen tevreden zijn. Het is een beetje de rode draad van ons seizoen: er komt altijd een reactie van mijn ploeg. Dat is het voordeel van een jeugdige groep, jongens die zich altijd opnieuw kunnen opladen. Het is een leuke zege voor onze supporters maar het werk is nog niet af.”

Het is een beetje de rode draad van ons seizoen: er komt altijd een reactie van mijn ploeg

“De jongens worden elke dag beter, mijn rol is die progressie versnellen. We waren al bijna afgeschreven en moesten ons voorbereiden op play-off 2. Nu halen we zes op zes tegen Antwerp en Club Brugge. Ik wil ook nog de laatste wedstrijd winnen.”

Anderlecht nog één punt nodig

Anderlecht haalde overigens voor het eerst dit seizoen drie opeenvolgende overwinningen in de competitie. Tegen de drie andere ploegen die momenteel deel uitmaken van play-off 1 behaalden ze zelfs een 15 op 18. Volgende week hebben ze genoeg aan één punt op Sint-Truiden om zich te kwalificeren. Als Oostende niet wint van Cercle Brugge is Anderlecht altijd zeker van een ticket voor play-off 1.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.