https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Coach KV Mechelen mist wedstrijd tegen Club Brugge door coronabesmetting

©JOHAN EYCKENS BELGA
©JOHAN EYCKENS BELGA
Bron: Belga

Net als een groot deel van de technische staf van KV Mechelen is ook hoofdcoach Wouter Vrancken besmet met het coronavirus. Dat bevestigde KV Mechelen donderdagnamiddag. Vrancken zit vanavond niet op de bank voor de thuismatch van KV Mechelen op de achttiende speeldag in de Jupiler Pro League tegen leider Club Brugge. Sven Swinnen, Head of Development bij Malinwa, en de geblesseerde aanvaller Igor De Camargo zullen de Mechelse troepen leiden.

Net als de meerderheid van zijn staf mist Vrancken het drieluik in de competitie tegen Club Brugge (vanavond), OH Leuven (zondag) en Moeskroen (27 december).

Vrancken had woensdagavond milde symptomen en kreeg donderdagochtend bij een nieuwe test een positief resultaat op covid-19. “We hebben gevraagd om de wedstrijden tegen Club en OHL uit te stellen”, zo zegt sportief directeur Tom Caluwé die zelf ook in quarantaine zit.

“Maar dat kan niet gezien het protocol van de Pro League het alleen heeft over 7 besmette spelers. Terwijl bijna iedereen in quarantaine is naast het veld, moeten we op het veld wel spelen. Dat is heel jammer.”

De teller van positieve coronagevallen staat bij Mechelen zo momenteel op acht stafleden, twee directieleden, één medewerker en twee spelers, Siemen Voet en Joachim Van Damme.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.