Coach Karim Belhocine (KV Kortrijk) voor wedstrijd tegen Club Brugge: “Voortgaan op ingeslagen weg en persoonlijke details toevoegen”

© (Foto BELGA)
Redactie KW

Karim Belhocine staat vrijdag als nieuwbakken coach van KV Kortrijk al voor zijn eerste opdracht in Club Brugge. “Dat is de beste ploeg in België, maar in het voetbal is alles mogelijk. Ik trof een gemotiveerde groep aan”, zegt Belhocine.

Karim Belhocine krijgt niet al te veel tijd om zich in te werken bij KV Kortrijk. Aanstaande vrijdag moet hij al naar het Jan Breydelstadion. Dinsdag leidde hij zijn eerste training. “Ik ben blij om terug te zijn. De club is structureel een beetje veranderd. Ikzelf ben in die vier jaar een beetje grijzer geworden (lacht). Maar ik heb ook meer ervaring opgedaan als hoofdcoach. Ik had het geluk om bij andere clubs te mogen werken (Charleroi en Anderlecht, red.) en met andere trainers samen te werken. Ik hoop me verder te ontwikkelen als trainer en als mens.”

Luka Elsner nam zijn assistenten mee naar Standard, er komen dus nog nieuwe gezichten? “Ja, dat is de bedoeling. Ik ben heel blij dat Bart Meert en Patrick Deman hier nog zijn. Ik heb aan de club enkele namen gegeven en KVK heeft ook personen in gedachten. Eerstdaags zou dat in orde moeten komen, maar het is misschien te kort dag om die posities in te vullen voor de match in Club Brugge.”

Ander type dan Elsner

Belhocine zag de laatste twee wedstrijden van KV Kortrijk en maakte uit de eerste trainingen op dat de groep over kwaliteiten beschikt. “De mix van alles maakt me gelukkig om hier te zijn”, zegt de Franse Algerijn. “Ik ben een ander type dan Elsner. Ik ontmoet hier veel spelers tegen wie ik nog heb gevoetbald. Dus ik moet niet echt uitleggen hoe ik in elkaar steek. Ze weten dat ik niet echt kalm langs de zijlijn sta.”

Het blijft een moeilijk gegeven, zo midden het seizoen overnemen van een trainer die vertrekt. “Dat klopt. Het is geen alledaagse taak. Of ik ontgoocheling voelde in de groep door het plotse vertrek van Elsner? Niet echt, maar je zag dat sommige jongens wat zoekende waren. Ik blijf een nieuw gezicht, hè.”

KV Kortrijk heeft de kwaliteiten om mee te strijden voor de top acht. “De club heeft zijn doelen gesteld. We willen voortgaan op de ingeslagen weg. Elke trainer heeft natuurlijk zijn eigen ideeën. Dus ik zal kleine details aanpassen.”

Moeilijke opdracht

De Kerels trekken vrijdag naar Club Brugge. Belhocine beseft dat dat een moeilijke opdracht is. “Dat is al jaren de beste ploeg in België. Ze hebben 22 tot 24 competitieve spelers. In principe kunnen ze twee ploegen opstellen die zullen meedoen voor de prijzen (lacht). In het voetbal is niets onmogelijk. We moeten gewoon alles geven en zonder complexen spelen.” (JC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.