https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Coach Clement tevreden over inbreng van Okereke

David Okereke heeft zaterdag punten gescoord bij de coach.©BRUNO FAHY Belga
David Okereke heeft zaterdag punten gescoord bij de coach.©BRUNO FAHY Belga
Redactie KW

Opluchting primeerde op de persbabbel na de 1-0 overwinning van Club Brugge tegen Sint-Truiden. Coach Clement was tevreden dat zijn inbreng van Okereke rendeerde, want die scoorde al drie minuten na zijn invalbeurt.

“Ik ben erg blij voor Okereke. Hij deed de juiste dingen bij zijn invalbeurt, ook zijn koelheid bij het doelpunt. Hij nam betere posities in dan Dennis. Hij heeft vandaag zeker punten gescoord”, zegt een tevreden Clement.

Ook De Ketelaere kon Clement vandaag andermaal bekoren. “Hij speelde een goede wedstrijd. Het was de eerste keer dat hij in de spits stond tegen dit soort tegenstander die een laag blok zette. We startten goed aan de wedstrijd, bleven gedisciplineerd spelen en werkten hard. Het gaat in stijgende lijn als ploeg.”

Vormer naar ziekenhuis

Hans Vanaken ging normaal gezien op de bank starten, maar omdat Ruud Vormer net voor de wedstrijd uitviel, kwam hij toch aan de aftrap. “Ruud had last van een opgezwollen buik. Hij heeft nog geprobeerd in de opwarming maar het ging niet. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht maar ik heb nog geen resultaten gehoord.”

“Hans ging normaal niet starten. De medische staf had doorgegeven dat 90 minuten niet zou lukken. Dat wij in onze competitie geen vijf wissels mogen doen, is een groot nadeel. Alle tegenstanders in de Champions League kunnen elk weekend vijf wissels doen. Eigenlijk kan je hier maar twee keer wisselen, want je moet steeds een laatste wissel overhouden voor eventuele blessures. Dat is een groot nadeel voor het Belgische voetbal.”

Naast Vormer ontbraken ook Diatta en Deli. Zij trainden wel individueel op zaterdag, maar het is nog niet bekend of ze dinsdag ook deel zullen uitmaken van de selectie.

Gemis van supporters

Doelman Simon Mignolet hield voor de vierde keer in vijf wedstrijden de nul. Sint-Truiden blijft een speciale ploeg voor hem, hij lanceerde er namelijk zijn carrière.

Doelman Simon Mignolet hield voor de vierde keer in vijf wedstrijden de nul.©BRUNO FAHY Belga
Doelman Simon Mignolet hield voor de vierde keer in vijf wedstrijden de nul.©BRUNO FAHY Belga

“Onze grootste doelstelling vandaag was de drie punten. Het verliep moeilijker dan gehoopt maar zo’n scenario hadden we verwacht. Het verschil met Moeskroen vorige week is dat we hier wel een fatsoenlijk veld hebben om op te voetballen. Ik hoop dat Sint-Truiden zich zal redden en dat ze nog veel punten zullen halen.”

Mignolet kaartte zelf ook even het gebrek aan supporters aan. “Veel gevestigde waarden staan momenteel minder hoog in de Europese competities. Dat is het algemeen verhaal van voetbal nu door corona. Het is een ander gegeven. Met Sint-Truiden op Club Brugge was vroeger een heel andere beleving. Nu komen ze hier met veel minder schrik dan als er 25.000 supporters zitten. Dat wordt soms vergeten. Het is nu gemakkelijker om op Club te spelen.”

Geloven in stunt

Mats Rits stond zaterdag een rijtje hoger geposteerd op het middenveld. “Dat was al geleden van vorig seizoen,” geeft Rits mee.

Mats Rits stond zaterdag een rijtje hoger geposteerd op het middenveld.©KURT DESPLENTER Belga
Mats Rits stond zaterdag een rijtje hoger geposteerd op het middenveld.©KURT DESPLENTER Belga

“Ik doe het wel graag want dan ben je iets meer vooraan te vinden. Zo lang het 0-0 bleef was het een heel lastige wedstrijd. Indien je snel kan scoren, breek je de muur en komt er meer ruimte. De overwinning is een goede stap vooruit en ook de clean sheet is heel belangrijk voor het goede gevoel. Tegen Lazio hebben we niks te verliezen. We moeten vol voor onze eigen kans gaan. We hebben er absoluut vertrouwen in.”

Dat beaamde ook Mignolet: “We moeten niet dromen van een zege, dromen is de verkeerde bewoording. We moeten erin geloven dat het mogelijk is. Wij kunnen vrijuit voetballen, voor Lazio is het een omgekeerd scenario. Zij zijn meer verplicht om zich te kwalificeren.”

(JT)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.