Coach Clement op zucht van derde opeenvolgende titel

©KURT DESPLENTER BELGA
©KURT DESPLENTER BELGA
Redactie KW

Waarnemers voorspellen al maanden dat Club Brugge kampioen gaat worden maar na erg moeizame play-offs slepen de West-Vlamingen zich naar het einde. Op donderdagavond zou dan eindelijk de bekroning moeten volgen, de tweede opeenvolgende landstitel. De eerste keer overigens sinds 1978 dat Brugge zijn eigen titel weet te verlengen.

Coach Clement staat zelfs voor nog een grotere bekroning. Hij kan voor het derde opeenvolgende seizoen landskampioen worden na de titel met Racing Genk in 2019 en de titel met blauw-zwart vorig seizoen. “Dat is uniek”, beaamt de coach. “Maar het is een verhaal van iedereen samen. Het is geen individuele doelstelling. Het leukste van deze job is mensen blij maken, vreugde voelen op de tribune na een overwinning. Daar haal ik het meeste voldoening uit. Ik mis dan ook de supporters.”

De titel is natuurlijk nog niet binnen maar de kans dat de champagnekurken donderdagavond knallen op het veld van aartsrivaal Anderlecht is bijzonder groot. Indien Genk er om 18.30 uur niet in slaagt om te winnen van Antwerp is Club sowieso kampioen. Bij een zege van Genk volstaat een gelijkspel tegen Anderlecht. Clement gaat echter voluit voor een overwinning: “We spelen om te winnen. Dat is de filosofie die wij bij Club Brugge altijd hanteren.”

Met of zonder Vanaken?

De coach gaat de tussenstand op het veld van Genk niet volgen. “We zijn niet bezig met Genk, we focussen op onszelf. Je hebt een scenario na 5 minuten, 20 minuten of na 80 minuten en dat kan elk moment draaien. Het is verloren energie. Heel de play-offs is een circus en als coach doe ik daar niet aan mee.”

Nog steeds geen Ricca en Dirar op Anderlecht, de hamvraag is of Vanaken voor een derde opeenvolgende keer op de bank start? “Ik wil het verhaal Vanaken graag afsluiten”, reageert Clement enigszins gepikeerd. “Het is al drie dagen hetzelfde. Ik ben blij dat we tegen Antwerp gewonnen hebben want anders was het circus nog groter geweest. Vanaken zal klaar zijn voor de wedstrijd, net zoals iedereen klaar moet zijn.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten