https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Coach Clement geeft nederlaag tegen Gent een plaats

©BRUNO FAHY Belga
©BRUNO FAHY Belga
Redactie KW

AA Gent bracht een einde aan de ongeslagen reeks van Club Brugge. Na een 16 op 18 verloor Club ‘de Slag van Vlaanderen’ op eigen veld met het kleinste verschil. Toch kon coach Clement al bij al leven met de prestatie van zijn ploeg.

“Uiteraard ben ik teleurgesteld over het resultaat, maar ik kan dit wel een plaats geven. Qua prestatie kan ik niet veel meer vragen van mijn ploeg. We hebben Gent vanaf de eerste seconde vastgezet en we lieten hen nooit in de match komen zoals Gent normaal gezien voetbalt. We kregen genoeg kansen om op voorsprong te komen en aan de rust liet De Ketelaere weten dat de penaltyfase waarin hij betrokken was zeker een strafschop was. Ik heb de fase voor alle duidelijkheid nog niet opnieuw gezien. Over de hele wedstrijd was Gent drie keer gevaarlijk op de counter. We hadden veel balbezit en genoeg kansen om het af te maken.”

Eerder deze week liet Van Haezebrouck in de pers optekenen dat voetbal geen volleybal is. Daar kwam Clement tijdens de persbabbel nog eens op terug. “In een volleybalwedstrijd wint de beste ploeg altijd. Vandaag vind ik het dan ook spijtig dat ik een voetbalcoach ben en geen volleybalcoach.”

“Toch zal dit niet blijven hangen. Er zijn andere wedstrijden geweest waarin ons niveau niet goed genoeg was. Dit moet je een plaats kunnen geven. Dit zijn dingen die kunnen gebeuren in het voetbal. Ik ben tevreden met de positieve evolutie die week na week komt. Dit zijn zure punten, misschien ook dure punten op het einde van de rit. Maar als we deze mentaliteit en dit niveau de volgende maanden volhouden, gaan we nog veel wedstrijden winnen.”

Onverhoopte driepunter

De winnende coach Hein Van Haezebrouck kwam met een hemelsbrede glimlach de perszaal binnen. “Drie punten op Brugge zijn een beetje onverhoopt. We spreken dan ook over drie bonuspunten, maar als je volgende week verliest op Kortrijk is die bonus al tenietgedaan. We startten redelijk aan de wedstrijd. Defensief stonden we goed, het balbezit was voor Brugge maar dat had ik ook verwacht.”

“Wij kregen een grote kans via Yaremchuk. In de tweede helft hadden we achterin meer en meer moeite om de ruimtes dicht te krijgen, maar vandaag konden we rekenen op een prima Bolat. Ik ben heel tevreden maar ik zie ook nog veel werkpunten. Dat is ergens wel normaal, want we zijn nog maar twee weken samen bezig. Bij het doelpunt waren beide flankverdedigers betrokken. Ik zie dat graag als beide flanken aanwezig zijn in de box. We moeten wel nog evolueren in het rustig blijven in balbezit.”

Nauwelijks winterstop

Na iets meer dan een kwartier zat de wedstrijd van Odjidja erop. Hij moest het veld verlaten met een spierblessure. “Geen idee of het ernstig is of niet,” aldus Van Haezebrouck. “De spelers hebben al een zwaar programma gehad dit seizoen en er komt nog een zwaar programma aan. Van een winterstop kun je nauwelijks spreken, we worden precies Engeland. Gelukkig zijn er vanaf januari vijf wissels toegelaten.

Geen zesde opeenvolgende clean sheet voor Mignolet. Dat ging nochtans een persoonlijk record zijn voor de doelman. “Daar ben ik niet mee bezig,” aldus Mignolet. “Ik ben meer bezig met de nederlaag. Gent zit in een nieuwe schwung, we wisten dat het een zware wedstrijd ging worden nadat we zelf nog donderdag speelden. Het is een beetje zuur in de reeks die we hadden neergezet. We moeten niet meteen met de andere tegenstanders rekening houden. In eerste instantie moeten we zelf veel punten opstapelen.”

(JT)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.