https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Coach Blessin verlengt zijn contract bij KVO tot 2024

Alexander Blessin blijft nog wat langer bij de kustploeg. © foto Bart
Redactie KW

Heel goed nieuws bij KV Oostende! Coach Alexander Blessin heeft een nieuw contract getekend tot 2024. Het contract van Blessin zou na dit seizoen aflopen, maar nu verbindt hij zich voor twee extra jaren aan KVO.

“Na het einde van vorig seizoen waren er veel geruchten over de toekomst van Alex. We hadden vertrouwen in hem toen we hem afgelopen zomer aanstelden en hij leverde de speelstijl die we wilden en de resultaten waren zelfs boven verwachting”, zegt Gauthier Ganaye, executive president van KV Oostende.

Stabiliteit

“Ja, het is geen geheim dat verschillende clubs in de zomer naar zijn diensten informeerden. Maar vooraleer de voorbereiding op het nieuwe seizoen startte, zaten we samen met Alex en bereikten we al een eerste akkoord om zijn contract bij de club te verlengen tot 2024.”

“We zijn dit traject samen een jaar geleden begonnen en ik ben verheugd om met hem te blijven werken aan het verbeteren van KV Oostende. In het voetbal, vooral als een team succesvol is, komen en gaan de spelers. Het belangrijkste is voor ons als club om stabiliteit op te bouwen en vast te houden aan onze visie. Nu is het tijd voor nieuwe helden om op te staan!”

Vertrouwen

Alexander Blessin, vorig seizoen tot coach van het jaar verkozen, beseft ook dat de voorbije maanden veel speculaties klonken over zijn toekomst. “Maar ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat ik openstond voor een verlengd verblijf bij KVO. Hier kan ik het voetbal brengen dat ik zélf wil spelen en ik weet dat ik gesteund word door Gauthier en het bestuur.”

“Toen we vorig seizoen met 2 op 12 begonnen, was er nooit paniek, terwijl dat bij veel andere clubs wél het geval zou zijn geweest. Weten dat het bestuur jouw manier van werken volledig ondersteunt en daarin meegaat, brengt een zekere rust bij een trainer.”

“Ik ben een loyaal persoon en dit nieuwe contract biedt stabiliteit, zowel voor mezelf als voor de club. Nu is het aan mij en mijn staf om op dit elan door te gaan en de vele jonge spelers beter te maken. Nu moeten de nieuwe Theates en Hendry’s opstaan. We zijn in ieder geval op de goede weg en blijven hard verder werken.” (PR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.