https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Club-trainer Clement na zege tegen Antwerp: “Naar Anderlecht om de match te winnen”

Coach Philippe Clement: “We zijn er nog niet, we moeten de focus behouden.”© BELGA
Coach Philippe Clement: “We zijn er nog niet, we moeten de focus behouden.”© BELGA
John Taillieu
John Taillieu Medewerker KW

De kogel is door de kerk. Na weken van mindere prestaties lukte het Club Brugge op speeldag vier van de play-offs toch om de drie punten binnen te halen. Een overwinning die heel erg welkom was na de recente opmars van Racing Genk. De laatste twijfels zijn stilaan verdwenen, Club Brugge wordt deze week kampioen!

Club Brugge kan donderdag kampioen worden zonder te spelen. Indien Genk om 18.30 uur niet wint van Antwerp, is Brugge altijd kampioen. Bij een Genkse zege heeft Blauw-Zwart één punt nodig op het veld van Anderlecht. “We gaan naar Anderlecht om de match te winnen, we spelen niet voor een punt. De spelers mogen nu even uitbundig zijn, daarna bouwen we weer op naar de wedstrijd toe. We hebben nog niks in handen, we hebben het wel in eigen handen, maar we zijn er nog niet. We moeten de focus en drive behouden om te behalen wat mijn jongens verdienen”, blikte Philippe Clement op de persconferentie al even vooruit.

Vanaken weer op de bank

Tegen Antwerp verliep het alweer niet van een leien dakje. Vanaken, alweer op de bank gestart, besliste de partij vanop de stip. “We wisten dat we in de eerste helft tegen een gesloten blok zouden spelen met weinig ruimte”, verduidelijkte de coach zijn keuze om met Vanaken op de bank te starten. “De tweede helft was meer zijn spelbeeld. Hans was ook mee in het verhaal. Het is niet dat hij ongelukkig rondloopt. Donderdag op Anderlecht is het weer een andere wedstrijd.”

De tweevoudig Gouden Schoen vond het alvast niet fijn om voor de tweede opeenvolgende keer niet in de basis te staan. “Het is heel zuur. Elke voetballer wil op het veld staan”, was Hans Vanaken eerlijk. “Twee keer na elkaar op de bank op zo’n belangrijke momenten, dat is niet fijn. Voor elke speler die op de bank belandt, is er wel een uitleg. Als speler moet je dat aanvaarden en bij een invalbeurt dan tonen dat het een foute keuze van de coach was.”

Deze week afmaken

Vanaken trok zelf zijn ploeg over de streep met een strafschopdoelpunt. “De overwinning doet enorm veel deugd, zeker na de uitslag van Genk. Het was het moment om onze eerste zege te pakken. Details beslissen over een wedstrijd en vandaag was dan eens een beetje in ons voordeel. We zetten een goede stap richting titel, liefst nemen we die al op donderdag en anders moeten we het zondag afmaken. Stress had ik alvast niet bij de strafschop. Het maakt weinig verschil uit om als invaller of als basisspeler die bal te trappen”, besluit Hans Vanaken.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.