Club tijdelijk aan de leiding na 1-0 zege tegen Sint-Truiden

©BRUNO FAHY BELGA
©BRUNO FAHY BELGA
Redactie KW

Club Brugge komt tijdelijk alleen aan de leiding na een eenvoudige zege tegen Sint-Truiden. Voor de rust waren er amper kansen tot de ingevallen Okereke de score kon openen. Flitsend was het alweer niet, maar het levert wel drie punten op. Sint-Truiden zakt dieper weg in het degradatiemoeras.

Sint-Truiden vormde het Belgische intermezzo na de zege van Club Brugge tegen Zenit en de levensbelangrijke partij op Lazio van dinsdag. Clement besloot om toch wat rust te gunnen aan een paar belangrijke spelers. Zo mochten Mata, Ricca en Vanaken op de bank starten, voor Vanaken zou dat het einde betekenen van een reeks van 126 wedstrijden waarin hij telkens aan de aftrap kwam. Met de nadruk op ‘zou’ want tijdens de warm up bleek Vormer te veel last te hebben van buikpijn waardoor Vanaken toch aan de start kwam. De Kanaries namen deze week afscheid van coach Muscat. Interimcoach Van Winkel voerde vier wissels door in vergelijking met de nederlaag op Moeskroen. Bij Club Brugge kwam Sobol terug in de basiself, net als Rits die woensdag geschorst was. Ook de jonge Van der Brempt mocht starten.

Weinig doelgevaar

Het openingskwartier was eerder een studieronde. Beide ploegen hadden een midweekmatch achter de rug en dat was te zien in het aanvangstempo. Het interessantste wapenfeit vond plaats naast het veld toen een kapotte cornervlag gerepareerd moest worden. Club voerde geleidelijk aan het tempo op en Sint-Truiden had moeite om van hun eigen speelhelft weg te geraken. Hoewel er voortdurend dreiging in de lucht hing, moest doelman Schmidt nog geen enkele keer in actie komen. Te vaak probeerde Club het al dribbelend in en rond de rechthoek terwijl Clement vanop de zijlijn voortdurend ‘shoot, shoot!’ stond te roepen.

 ©KURT DESPLENTER BELGA
©KURT DESPLENTER BELGA

Veel goede wil bij de thuisploeg, het spelbeeld was een stuk beter dan vorige week op Moeskroen. Maar Club creëerde o zo weinig kansen. De beste kansen voor rust waren zelfs voor Sint-Truiden, eerst ging Mignolet goed plat bij een schot van Nazon en op slag van rust ranselde hij een vrije schop van Garcia uit zijn doel.

Gouden wissel

Een nukkige en flauwe Dennis werd al vroeg in de tweede helft vervangen door Okereke. Een gouden wissel heet dat dan want nauwelijks drie minuten later brak hij de ban. Na slim vrijspelen van Lang, schoof Okereke de bal in het zijnetje. Heel wat opluchting op de blauw-zwarte bank. Sint-Truiden werd gedwongen om wat hoger te gaan spelen en die extra ruimte leidde tot betere combinaties bij Brugge. Ook Vanaken begon te floreren na een zoutloze eerste helft, maar werd toch na 70 minuten vervangen door Schrijvers.

De jonge Van der Brempt speelde een oerdegelijke wedstrijd als rechtsachter. Niet te beroerd om Dennis op zijn plichten te wijzen, geregeld verschijnend aan de achterlijn en bovendien erg stevig in zijn duels. In de 80ste minuut werd hij vervangen, helemaal leeg en krampen tot achter de oren. Een slotoffensief van Sint-Truiden kwam er niet meer. Lang was in blessuretijd nog het dichtst bij een treffer, maar zijn schot ging voorlangs. Missie geslaagd dus voor Clement: de drie punten thuis houden en nu voor de volle 100% focus op de trip naar Rome.

 ©BRUNO FAHY BELGA
©BRUNO FAHY BELGA

(JT)

Opstelling Club Brugge: Mignolet, Sobol, Mechele, Kossounou, Van der Brempt (80’ Mata), Rits, Balanta, Vanaken (70’ Schrijvers), Lang, De Ketelaere, Dennis (54’ Okereke).

Opstelling STVV: Schmidt, Cacace, Buata, Garcia Tena, Caufriez, Asamoah (76’ Filippov), Konaté (70’ Durkin)s, De Ridder, Suzuki, Nazon, Janssens (70’ Nakamura).

Gele kaarten: 59’ Konaté.

Rode kaarten: /

Doelpunten: 57’ 1-0 Okereke.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.