Club tevreden na winst op Beerschot

Simon Mignolet keepte alweer een sterke match.©Yorick Jansens BELGA
Simon Mignolet keepte alweer een sterke match.©Yorick Jansens BELGA
Redactie KW

Club Brugge is 2021 goed gestart met een tweede opeenvolgende uitzege. Na de 1-2 op Sint-Truiden ging nu ook Beerschot met 0-3 voor de bijl. Die zes op zes in combinatie met de falende concurrenten brengt Brugge nu al zeven punten los aan de kop van het klassement. Enkel maar blije gezichten natuurlijk.

Coach Philippe Clement straalde op de persbabbel: “Een aantal weken geleden zou je altijd tekenen voor een 0-3 hier op Beerschot. Voor de wedstrijd hadden zij nog een doelpunt meer gescoord dan wij, dan is de 0 hier houden zeker sterk. Je kunt natuurlijk de lat altijd maar hoger leggen maar je moet ook realistisch zijn.”

‘Geen risico’s met Dost’

Bas Dost scoorde voor de tweede opeenvolgende wedstrijd de openingsgoal en drukt nu al zijn stempel. “Bas is nog maar net bij ons, zaterdag had hij pas zijn eerste training met de groep. Van automatismen kun je nog niet echt spreken maar de jongens vinden hem en weten hoe hem te voeden.”

“Bij de rust werd er afgesproken dat hij vroegtijdig vervangen zou worden. We moeten zijn niveau geleidelijk aan omhoog krijgen en zeker geen risico’s nemen want woensdag en zondag staan er weer twee wedstrijden op het programma”, aldus Clement.

Mignolet blijft tot 2025

Simon Mignolet keepte alweer op topniveau. Hij hield voor de zevende keer in negen wedstrijden zijn netten ongeschonden: “Ik heb mijn taak gedaan. Zij maken normaal gezien veel goals, wij krijgen weinig goals binnen. Ze hebben nochtans de kansen gekregen. De tegenstanders laten alweer punten liggen, voor ons is het dus een goed weekend net als afgelopen week.”

De goede prestaties van Mignolet zijn ook een aantal buitenlandse clubs niet ontgaan maar Mignolet denkt enkel aan Club Brugge. “Ik ben heel erg tevreden, zowel op als naast het veld. Ik ben zeer gelukkig in Brugge en mijn focus ligt enkel hier. Ik ben hier nog tot 2025 en misschien wel langer.”

Luxeprobleem Vanaken

Charles De Ketelaere werd door Eleven Sports verkozen tot man van de wedstrijd, vooral in de eerste helft was hij alomtegenwoordig. “Met een 0-2 de rust ingaan, is heel goed en met de 0-3 zege doen we een heel goede zaak. De tweede helft startten we niet zo goed, net als vorige week. Daar moeten we ons beter op focussen.”

De Ketelaere sprak ook lovende woorden over aanwinst Bas Dost, ook Mignolet bewierookte de prestaties van de boomlange Nederlander. “Je ziet direct dat Dost belangrijk is door het bijhouden van de bal en ook door de doelpunten die hij maakt. Het is voor de andere spelers ook makkelijker voetballen met hem in de ploeg. Hopelijk maakt hij nog veel goals.”

“Vanaken moet nog terugkeren, een luxeprobleem dus. We spelen nog zoveel wedstrijden, dus de keuzes zullen vanzelf gemaakt worden. We roteerden vroeger ook al geregeld en dat zal nu ook zo zijn. We zullen iedereen moeten gebruiken.”

Emotionele Lang

Een laatste reactie was een emotionele van doelpuntenmaker Noa Lang; hij eerde zijn pas overleden grootmoeder met een doelpunt en een boodschap op zijn truitje. “Mijn oma is vrijdag gestorven. Het was lastig omdat ik niet bij mijn mama kon zijn. Ik speelde een matige wedstrijd maar we klaarden de klus.”

Lang scoorde inmiddels al zeven competitiedoelpunten, vier daarvan zelfs in de laatste drie wedstrijden. Woensdag ontvangt leider Club Brugge de buren van KV Oostende. (JT)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.