Club-coach Clement opgetogen na verlengen titel: “Unieke prestatie”

Clement uitbundig na het halen van de titel.©BRUNO FAHY BELGA
Clement uitbundig na het halen van de titel.©BRUNO FAHY BELGA
John Taillieu
John Taillieu Medewerker KW

Het heeft de nodige moeite gekost, maar uiteindelijk is Club er toch in geslaagd om hun landstitel te verlengen . Een opmerkelijke prestatie want het was van 1978 geleden dat Brugge dat kunststukje nog eens voltrok. Coach Clement zet zelfs een nog straffere prestatie neer met een derde opeenvolgende titel, dat is geleden van Aimé Antheunis tussen 1999 en 2001 bij Genk en Anderlecht.

Het hoeft niet te verbazen dat Clement erg opgetogen was tijdens de persconferentie. Na alle heisa en druk vanuit alle kampen verloor de coach zijn kalmte niet. “Ik ben superfier op alle spelers, het was geen evident jaar. Het is de eerste keer in 43 jaar dat we er als Club in slagen om de titel te verlengen. Dat is iets unieks, in de geschiedenis van de club zijn er veel fantastische generaties gepasseerd die dat niet hebben kunnen presteren. Ik ben daar als speler zelf bij.”

Verschillende uitdagingen

Clement schat deze titel nog hoger in dan de vorige. Club werd namelijk met een aantal enorme uitdagingen geconfronteerd. “Het is een uitdaging om iedereen scherp te houden na een kampioenenjaar, want ze hebben als iets gewonnen. Zonder supporters was het ook verre van evident. En dan is er nog het covidverhaal. We waren als een trein bezig, die werd abrupt gestopt waardoor we terug moesten bouwen. We hebben nooit onze allerbeste vorm kunnen terughalen. Omwille van het systeem met de halvering van de punten is het nog moeilijker om kampioen te worden”, kon Clement het alweer niet nalaten om het systeem op de korrel te nemen.

Kapitein Ruud Vormer viert met Mignolet.©BRUNO FAHY BELGA
Kapitein Ruud Vormer viert met Mignolet.©BRUNO FAHY BELGA

Kapitein Ruud Vormer behaalde zijn vierde titel en treedt stilaan toe tot de iconen van Blauw-Zwart. “Op Anderlecht kampioen spelen is altijd speciaal”, klonk het bij de Nederlander die al een glaasje op had. “De eerste titel na de 4-0 tegen Anderlecht was natuurlijk heel speciaal nadat we elf jaar geen kampioen speelden. Zeker met de sfeer en de supporters erbij. Dat missen we nu wel, met de supporters erbij was het helemaal een gekkenhuis.”

Speciale band

Het werd uiteindelijk toch nog een stevig feestje. Heel wat supporters wachtten de spelersbus op bij hun terugkeer waarbij vooral Noa Lang de show stal. “Op naar de vijfde nu”, waren de laatste woorden van Ruud Vormer op de persconferentie. Benieuwd of dat nog steeds met coach Clement zal zijn. “Ik heb een heel speciale relatie met deze club, het is mijn tweede thuis geworden. Het zal iets heel speciaals moeten zijn om deze club te verlaten. Of dat ooit gebeurt, weet ik niet. We zien wel wat de toekomst brengt, eerst genieten nu”, besloot Clement.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten