Club-coach Clement blikt vooruit naar match tegen bekerwinnaar Genk

Philippe Clement blikt vooruit: “Ik ben niet bezig met wat er voor Genk of Anderlecht nog kan, ik focus enkel op mijn eigen ploeg.”©KURT DESPLENTER BELGA
Philippe Clement blikt vooruit: “Ik ben niet bezig met wat er voor Genk of Anderlecht nog kan, ik focus enkel op mijn eigen ploeg.”©KURT DESPLENTER BELGA
John Taillieu
John Taillieu Medewerker KW

Club Brugge probeert op vrijdagavond terug een stapje dichter bij een tweede opeenvolgende landstitel te komen. De manschappen van Philippe Clement wachten een moeilijke verplaatsing naar zijn ex-ploeg Racing Genk.

Het verschil met Genk in het klassement bedraagt acht punten. De Limburgers blaken echter van vertrouwen na de bekerwinst tegen Standard en een knappe uitzege op Antwerp op de openingsspeeldag van de Champions’ play-offs. Ricca is nog steeds out, maar Clement recupereert wel twee spelers in zijn selectie. Balanta ondergaat nog een scan, maar behoort wel tot de wedstrijdkern en Mata is terug uit schorsing.

Focus op eigen ploeg

Philippe Clement blijft gefocust op dat ene doel: de landstitel binnenhalen. “Ik ben niet bezig met wat er voor Genk of Anderlecht nog kan, ik focus enkel op mijn eigen ploeg. Iedereen is bezig over allerhande scenario’s. Ik ben enkel bezig met de wedstrijd proberen te winnen. En dat hangt van kleine dingetjes af. Zo was PSG in de Champions League tegen Manchester City heel dominant en goed, maar kon City de juiste momenten pakken.”

Open wedstrijd

Racing Genk en Club Brugge zijn ploegen die garant staan voor attractief voetbal. In dat opzicht verwacht Clement een open wedstrijd. “Wij scoorden al 75 doelpunten, Genk 70. Ik verwacht dus een heel interessante match, ook voor jullie. We krijgen twee ploegen te zien die willen aanvallen en vol gaan voor de drie punten. Dat kan niet anders dan een mooie match worden. Van een sleutelwedstrijd zou ik echter niet spreken want in de play-offs is elke wedstrijd belangrijk.”

Clement is trots op de volwassen instelling van Noa Lang.©BRUNO FAHY BELGA
Clement is trots op de volwassen instelling van Noa Lang.©BRUNO FAHY BELGA

Net als tegen Anderlecht rekent Clement terug op sterkhouder Lang om de vijandige defensie pijn te doen. Zijn fenomenale seizoen zal zeker al de nodige aandacht hebben getrokken over de grenzen. Speelt hij ook volgend seizoen nog in blauw en zwart? “Ik heb al met hem gesproken over zijn toekomst. Het is de eerste keer in zijn carrière dat hij zo veel wedstrijden speelt en dan ook nog eens kort na elkaar. Hij heeft daar momenteel alle energie voor nodig. Hij steekt alle aandacht in kampioen spelen met deze ploeg. Dat is een heel goede en volwassen instelling van een jonge kerel.”

Geloof bij Genk

Hoewel Club Brugge in de reguliere competitie twee keer won van Genk en momenteel een bonus van acht punten heeft, gelooft coach van den Brom nog steeds in de titel. “Zolang het mathematisch nog kan, moet je er blijven in geloven. Als we winnen, is het verschil nog vijf punten. We moeten ook nog naar daar, dus bij een zege is de kloof nog twee punten. Dan kan het nog leuk worden”, aldus de Nederlandse coach. Zelfs bij een zege op Genk kan Club Brugge ten vroegste donderdag kampioen worden.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.