Club Brugge stuurt Moeskroen naar 1B na moeizame overwinning

Charles De Ketelaere viert zijn doelpunt.© BELGA
Charles De Ketelaere viert zijn doelpunt.© BELGA
Redactie KW

Club Brugge had op eigen veld de nodige moeite met Moeskroen en sluit de reguliere competitie zo af met een 10 op 18. Goals van De Ketelaere en Vanaken wisten eerst de openingsgoal van Harbaoui uit, maar uiteindelijk kwamen de bezoekers toch gelijk via Silvestre. Noa Lang zorgde in het slot toch nog voor de driepunter na een schitterende voorbereidende actie van Kossounou. Dost legde de 4-2 eindstand vast. Moeskroen eindigt zo laatste en zakt naar 1B.

Coach Clement rekende op een stevig antwoord van zijn team na de nederlaag op Anderlecht vorige week. Noa Lang, op Anderlecht een prachtgoal gescoord na zijn invalbeurt, mocht nu vanaf de aftrap proberen de defensie van Moeskroen te ontwrichten. De Henegouwers hadden aan een puntje genoeg om rechtstreekse degradatie te ontlopen dus hun wedstrijdplan was meer dan duidelijk. Verder kwam ook Mitrovic in de basiself. Kossounou stond namelijk op een kaart van een schorsing en dat zou wel heel ongelegen komen bij de start van de play-offs.

Afgekeurde goal Dost

Zoals wel vaker de afgelopen weken had Club Brugge de nodige moeite om een stevig geheel te ontwrichten en dat was tegen laagvlieger Moeskroen niet anders. Al te vaak probeerde Club door een overbevolkt centrum een mogelijkheid te forceren. Ook met de lange ballen had de uit-defensie geen last. Doelman Koffi hoefde zijn handschoenen zelfs niet vuil te maken. De ruimte op de flank bij Mata werd nauwelijks benut. Aan de overzijde moest Mignolet wel gepast tussenkomen op een counter van Tabekou. Clement probeerde tevergeefs tempo in zijn ploeg te krijgen, hij speelde zelfs even voor ballenjongen.

Hans Vanaken en Marko Bakic© BELGA
Hans Vanaken en Marko Bakic© BELGA

Toen de 1-0 uiteindelijk toch kwam, prima actie en vista van De Ketelaere om Dost de goal voor te schotelen, kwam de VAR tussenbeide na voorafgaand buitenspel van Vormer. Een zucht van opluchting, niet in het minst bij de aanwezige Waalse bestuurslui voor de perstribune, want Waasland-Beveren was net op voorsprong gekomen. Gescoord werd er dus niet in de eerste helft en daar mag eigenlijk vooral Club Brugge blij mee zijn, want Moeskroen kreeg toch een drietal kleine mogelijkheden. Op de afgekeurde goal en een plaatsbal van De Ketelaere net naast, zette Brugge daar erg weinig tegenover. Bovendien kreeg Mata geel waardoor hij de eerste wedstrijd van de play-offs aan zich ziet voorbij gaan.

Brugge keert achterstand om

Van der Brempt moest voor wat meer aanvallende impulsen op de rechterflank zorgen. Hij startte de tweede helft in de plaats van Mata. Maar na zes minuten liet Van der Brempt wel Harbaoui moederziel alleen op een voorzet en de Tunesiër aarzelde niet om binnen te knikken. Club reageerde meteen. De Ketelaere kon van erg dichtbij scoren na een hoekschop. Inmiddels had ook Leuven gescoord tegen Waasland-Beveren dus nog geen man overboord bij de bezoekers. Op het uur bracht Clement twee verdedigers in: Denswil en Kossounou. Klinkt nogal vreemd als je thuis 1-1 staat tegen een staartploeg maar hij gooide zijn systeem om en speelde een 3-5-2.

Hamdi Harbaoui scoorde de 0-1.© BELGA
Hamdi Harbaoui scoorde de 0-1.© BELGA

De Ketelaere en Van der Brempt mochten de volledige flank voor zich nemen terwijl Lang als schaduwspits rond Dost mocht zweven. Lang die het eerste wedstrijduur nochtans nog niks had klaargespeeld. Ook Vanaken speelde alweer een bleke wedstrijd maar bracht Club, andermaal na een hoekschop, op voorsprong. Dit keer bracht de VAR Club meer geluk want zijn afgekeurde goal wegens vermeend buitenspel telde toch. Waasland-Beveren scoorde ondertussen de 1-2 op Leuven, van een rollercoaster gesproken.

Lang en Dost in slotfase

Het scenario kreeg nog maar eens een wending, want net toen het erop leek dat Club hun schaapjes op het droge had, viel de gelijkmaker. Club kreeg de bal niet weg bij een hoekschop en Silvestre plaatste de 2-2 buiten het bereik van Mignolet. Blauw-Zwart drong aan maar doelman Koffi werd nauwelijks op de proef gesteld. Uiteindelijk kwam de zege er toch in het absolute slot. Kossounou rolde als een volleerde minivoetballer de defensie op en Lang kon binnen tikken. Net voor affluiten nam Dost nog alle twijfels weg met de 4-2. Hiermee is het lot van Moeskroen bezegeld en zakken de Henegouwers naar 1B.

Noa Lang bracht Club Brugge opnieuw op voorsprong met 3-2.© BELGA
Noa Lang bracht Club Brugge opnieuw op voorsprong met 3-2.© BELGA

(JT)

Opstelling Club Brugge: Mignolet, Sobol (58’ Denswil), Mitrovic (58’ Kossounou), Mechele, Mata (46’ Van der Brempt), Rits, Vormer, Vanaken, De Ketelaere, Dost (91’ Perez), Lang (90’ Okereke).

Opstelling Moeskroen: Koffi, Mohamed (90’ Badibanga), Agouzoul, Silvestre, Ciranni, Bakic, Lepoint, Olinga (69’ Faraj), Xadas (69’ Gnohere), Tabekou (81’ Van Durmen), Harbaoui.

Gele kaarten: 9’ Mata, 47’ Harbaoui.

Rode kaarten: /

Doelpunten: 51’ 0-1 Harbaoui, 55’ 1-1 De Ketelaere, 65’ 2-1 Vanaken, 72’ 2-2 Silvestre, 86’ 3-2 Lang, 89’ 4-2 Dost.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.