https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Club Brugge start play-offs tegen aartsrivaal Anderlecht

Coach Philippe Clement klonk strijdvaardig op de persbabbel.© Belga
Coach Philippe Clement klonk strijdvaardig op de persbabbel.© Belga
Redactie KW

Na een rustpauze van twee weken kan Club Brugge zondag eindelijk starten aan play-off 1, dit jaar omgedoopt tot de Champions’ play-offs. Zes wedstrijden zullen beslissen wie dit seizoen de landstitel in de prijzenkast mag zetten. Met een voorsprong van acht punten zou het al erg slecht moeten lopen, mocht Club Brugge nog naast de hoofdvogel grijpen.

Eerste halte richting de titel is het treffen met aartsrivaal Anderlecht. De ploeg die hen in de voorlaatste competitiewedstrijd nog wist te kloppen en iets wat nog vers in het geheugen ligt. “Ik hoop dat die verloren wedstrijd nog leeft binnen de groep,” aldus Clement tijdens de persbabbel.

“Ik heb een groep vol winnaars en na een verloren wedstrijd zullen ze de puntjes op de i willen zetten. Als we de eerste wedstrijd winnen, wordt het voor de tegenstanders nog moeilijker om de kloof te overbruggen.”

Anderlecht vanuit de omschakeling

Anderlecht was de ploeg van het slot van de reguliere competitie met zeges tegen Antwerp en Club Brugge. Het behaalde over het gehele seizoen zelfs 15 op 18 tegen de Champions’ play-offs-tegenstanders.

Philippe Clement nuanceert: “We haalden 18 punten meer dan hen in een periode van 34 wedstrijden, dat is nog niet heel vaak gebeurd. Nu is dat afgesloten en in ons hoofd beginnen we terug van 0. Gelukkig is dat niet zo op gebied van punten, al hadden sommigen dat wellicht graag gehad dat iedereen terug vanaf 0 punten startte. Anderlecht heeft weinig te verliezen en veel te winnen. Ze spelen nu meer vanuit de omschakeling, een heel ander gegeven dan in vroegere jaren.”

Geen scenario’s

Zowel Club Brugge, Antwerp, Anderlecht als Genk zijn al zeker van Europees voetbal, alleen de concrete tickets moeten nog verdeeld worden. De kampioen gaat rechtstreeks het kampioenenbal in, de tweede speelt voorronde Champions League. Clement is nog niet beginnen rekenen wanneer, waar en hoe Club de titel kan halen. “Ik doe niet mee aan rekenen en scenario’s uitschrijven. Dat is een leuk werk voor jullie, journalisten.”

Over zijn persoonlijke toekomst zwijgt Clement in alle talen. Hij heeft nog een verbintenis voor één seizoen. Club wil graag met Clement door maar zijn recent palmares in de Belgische competitie zal ook een rist van buitenlandse clubs niet ontgaan zijn.

“Ik focus me volledig op de titel. Voor mij telt momenteel enkel dat. Na het seizoen is er dan nog tijd genoeg om andere dingen te bespreken.”

(JT)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.