Club Brugge staat voor belangrijk tweeluik tegen Charleroi en Gent

Coach Philippe Clement tijdens de persconferentie.©KURT DESPLENTER BELGA
Coach Philippe Clement tijdens de persconferentie.©KURT DESPLENTER BELGA
John Taillieu
John Taillieu Medewerker KW

Na de uitschakeling in Europa en de beker rest enkel nog de Belgische competitie voor leider Club Brugge. Ze staan voor een belangrijk tweeluik met verplaatsingen naar Charleroi en Gent in amper vier dagen tijd.

Coach Philippe Clement beseft het belang van beide partijen en haalde er nog eens de rangschikking van vorig seizoen bij: “Gent eindigde op de tweede plaats en Charleroi op plaats drie. Beide ploegen hebben geïnvesteerd om beter te doen dit seizoen. Gent verkocht David, maar haalde heel veel spelers in de plaats om de ploeg sterker te maken. Het zijn twee ploegen met veel kwaliteit die een moeilijker seizoen doormaken. Twee ploegen die spelen met het mes op de keel.”

Herstel na corona

Bij Club Brugge zijn de coronaperikelen stilaan achter de rug. Mats Rits maakte zijn eerste minuten tegen Zulte-Waregem en nu is ook De Ketelaere terug wedstrijdfit. Ook Dost is hersteld van zijn hamstringblessure. “Dost trainde op woensdag en donderdag mee”, verklaart Clement. “Hij is wel nog niet wedstrijdfit. De Ketelaere is wel klaar voor speelminuten.” Achterin mist Brugge wel Kossounou, hij moet twee wedstrijden geschorst toekijken na zijn rode kaart op Standard. Zijn positie wordt wellicht ingenomen door Denswil of Mitrovic.

“Ik had liever op zaterdag en op woensdag gespeeld, dat was ook perfect mogelijk. Maar wij maken de kalender niet” – Philippe Clement

Club Brugge won inmiddels tien competitiewedstrijden op rij en mag stilaan beginnen dromen van het record van vijftien opeenvolgende zeges van Standard een halve eeuw geleden. Toch liet Clement zich kritisch uit over de opeenvolging van de twee inhaalmatchen. “Ik had liever op zaterdag en op woensdag gespeeld, dat was ook perfect mogelijk. Maar wij maken de kalender niet, dus het heeft weinig zin om ons daar druk in te maken.”

Onder de ondergrens

Voorin lijkt Pérez de voorkeur te genieten op Badji. Badji opende zondag nochtans de score tegen Zulte-Waregem, maar werd al na een half uur van het veld gehaald omdat hij ‘onder de ondergrens presteerde’ aldus Clement. “Pérez maakte een goede indruk bij zijn debuut met Club NXT. Door de blessure van Dost mocht hij vervolgens meetrainen met het eerste elftal en ook daar imponeerde hij. Tegen Zulte-Waregem kwam hij ook goed in. Beide spelers zijn 19 jaar en zijn nog geen afgewerkte producten. Pérez speelde wel al op een hoger niveau dan Badji.”

De vroege wissel van Badji lijkt overigens al vergeten en vergeven. “Hij heeft goed gereageerd. Ik liet hem ook de beelden zien om aan te tonen wat hij fout deed. Hij zal zeker nog stappen zetten.” (JT)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.