Club Brugge morst met de punten tegen OH Leuven

Siebe Schrijvers en Jack Hendry in een stevig duel. © BELGA
John Taillieu
John Taillieu Medewerker KW

Na een frustrerende avond moest Club Brugge zich tevreden stellen met een puntendeling tegen OH Leuven. In een gelijkopgaande eerste helft scoorde Leuven op hoekschop. Het was wachten tot diep in de tweede helft alvorens Mata kon tegenscoren. Een puntendeling tegen laagvlieger Leuven was niet wat Clement in gedachten had.

De opstelling van Club Brugge toonde meteen aan dat coach Clement niet had gelogen toen hij zei nog niet met RB Leipzig in zijn achterhoofd te zitten. In afwezigheid van kapitein Vormer was dit wellicht de beste elf die Clement kon opstellen. Hendry en Nsoki lijken het ideale centrale duo te worden, Mechele zal zich moeten verzoenen met een figurantenrol. Voorin opnieuw het trio Lang, De Ketelaere en Sowah, een drietal dat we nog vaker samen aan de aftrap zullen zien.

Tegengoal op hoekschop

Club Brugge liet in de voorgaande vijf thuisduels tegen Leuven geen enkel punt liggen. De bezoekende fans hadden die statistiek wellicht ook gelezen want slechts één bus maakte de oversteek naar Jan Breydel. Heet het onderschatting, nonchalance of waren de Brugse spelers toch al bezig met de Champions League? De nodige scherpte ontbrak in de eerste helft. Slechte baltoetsen, een paar misverstanden met als dieptepunt Nsoki die de bal zonder enige aanleiding in hoekschop trapte.

Cenk Ozkacar wordt gefeliciteerd door zijn teamgenoten: hij kopte de openingsgoal binnen.
Cenk Ozkacar wordt gefeliciteerd door zijn teamgenoten: hij kopte de openingsgoal binnen. © BELGA

Tot overmaat van ramp schilderde Mercier die hoekschop op het hoofd van Özkacar, die knap overhoeks binnen knikte. Onverdiend was het niet eens te noemen, Brugge kwam nauwelijks aan mogelijkheden. Rits had meer moeten doen met een vrije schietkans maar voor de rest werd Romo weinig op de proef gesteld.

Ander strijdplan

Het Brugse thuispubliek probeerde in de tweede helft de motor op het veld te laten aanslaan met de nodige vocale steun. Een tijdrekkende doelman Romo mocht het ontgelden en ook scheids Vergoote was de gebeten hond na een niet gefloten strafschop op De Ketelaere. Brugge drukte Leuven met de rug tegen eigen doel maar dat resulteerde niet in echte doelkansen al had Hendry wel al op de lat gekopt. Op het uur koos Clement voor een ander strijdplan: enter Bas Dost. De Ketelaere verdween naar de flank en moest mee voor centers zorgen op de Nederlander. Leuven belandde in overlevingsmodus. Tot twee keer toe was Rits erg dicht bij de gelijkmaker maar Romo gaf geen krimp.

Mata zorgt voor puntendeling

Bij het ingaan van het slotkwartier kwam de verdiende gelijkmaker er toch. Mata kreeg veel ruimte op rechts, deed een paar overstapjes en knalde vervolgens met links binnen.

Clinton Mata viert nadat hij de verdiende gelijkmaker binnenknalde.
Clinton Mata viert nadat hij de verdiende gelijkmaker binnenknalde. © BELGA

Binnen de minuut was Brugge alweer bijna op achtervolgen aangewezen. Maertens knalde van ver, geen schijn van kans voor Mignolet maar de paal redde de meubelen. De verwachte belegering kwam er uiteindelijk niet meer waardoor Club twee kostbare punten liet liggen. Dinsdagavond zal het spelniveau op Leipzig alvast een stuk naar omhoog moeten, wil men daar iets rapen.


Opstelling Club Brugge: Mignolet, Sobol, Nsoki, Hendry, Mata, Balanta (59’ Mbamba), Rits, Vanaken, Lang, De Ketelaere, Sowah (59’ Dost).

Opstelling OH Leuven: Romo, De Norre, Özkacar, Dewaest, Ngawa, Al-Tamaari (75’ Shengelia), Maertens (86’ Ouedraogo), Malinov (86’ Keita), De Sart, Mercier (75’ Kaba), Kukharevych (56’ Schrijvers).

Gele kaarten: 17’ Lang, 70’ Malinov, 82’ Maertens.

Rode kaarten: /

Doelpunten: 42’ 0-1 Özkacar, 77’ 1-1 Mata.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.