Club Brugge klaar om hun titel te verdedigen

© (Foto BELGA)
Redactie KW

Club Brugge start op zondagnamiddag aan de missie om hun landstitel te verlengen. Eupen wordt de eerste horde van de competitie. De generale repetitie vorige week tijdens de Supercup tegen Genk was alvast veelbelovend. En dan moeten er met Mignolet en Vanaken nog twee basisspelers terugkeren terwijl er ook nog een aantal inkomende transfers verwacht worden.

De Belgische competitie werd vrijdagavond al op gang getrapt tussen Standard en Genk. Erg vroeg in vergelijking met andere Europese landen. “We trekken de voorbereiding eigenlijk gewoon nog door,” gaf Clement mee op de persbabbel. “We hebben goed gewerkt deze week. Zo stonden er een aantal testen op het programma: onder andere sprinten en wendbaarheid. De meeste jongens haalden betere waarden dan vorig jaar.” De thuiswedstrijd tegen Eupen komt nog te vroeg voor Mignolet. Ook EK-gangers Vanaken en Sobol behoren nog niet tot de selectie. Maxim De Cuyper is twijfelachtig. “Mignolet zit op schema,” verduidelijkt Clement. “Dit weekend kan hij terug het keeperswerk aanvatten. Dan wordt het afwachten of daar een reactie op komt. Vanaken en Sobol hebben hun testen gedaan en zullen volgende week aansluiten bij de groep.”

Transfers op komst

Inkomende namen zijn er nog steeds niet, terwijl Odilon Kossounou deze week vertrok naar Leverkusen voor een recordbedrag van 30 miljoen euro. “Odilon heeft een serieuze evolutie gemaakt de voorbije twee jaar. Het is tevens een bevestiging dat Club Brugge een heel mooie club is om als jongere binnen te stappen en jezelf te ontwikkelen.” Het uitblijven van inkomende transfers maakt Clement niet nerveus, achter de schermen beweegt er heel wat. Zo wordt Club uitvoerig gelinkt aan de Franse verdediger Stanley Nsoki van Nice. Ook de jonge Belg Tibo Persyn van Inter Milan staat op de radar. “Ik weet wat de transferplannen zijn voor 1 september. We spreken alles door en ik ben van alles op de hoogte. Maar het heeft weinig zin om er dieper op in te gaan zolang er geen handtekening op het papier staat.”

Zondag komt Eupen vanuit de Oostkantons op bezoek. Net zoals vorige week zullen er terug zo’n 10.000 supporters in de tribune zitten. “Ik wil bevestiging zien van vorige week. Het is terug met publiek en we zijn verplicht aan die mensen om elke keer het beste van onszelf te geven. We moeten alles uit de kast halen, daar staat Club Brugge voor,” besloot Clement. (JT)

Zondag 25 juli om 16 uur: Club Brugge – KAS Eupen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier