Club Brugge gooit dubbele voorsprong te grabbel tegen Standard

Club en Standard maakten er een potige partij van. © BELGA
John Taillieu
John Taillieu Medewerker KW

Club Brugge heeft op eigen veld twee dure punten laten liggen tegen Standard. Er leek nochtans geen vuiltje aan de lucht toen Brugge, zonder goed te spelen, op een dubbele voorsprong klom. De openingsgoal van Dost kwam er na een blunder van Bodart, de 2-0 van De Ketelaere was een pareltje. Twee zeldzame missers van Mignolet bracht de Luikenaars echter op gelijke hoogte. Club kon geen vuist meer maken en moest genoegen nemen met een puntendeling

Vier wissels maakte Clement in vergelijking met de partij op Manchester City, deels tactisch, deels noodgedwongen. Nsoki (geblesseerd) en Lang (geschorst) waren er niet bij, Sobol en Rits vielen naast de ploeg. Balanta kwam terug uit schorsing, Van der Brempt nam de plaats van Lang in terwijl Maouassa Sobol verving. Vooraan kreeg Dost terug de voorkeur nadat hij vorig week twee keer scoorde op Sint-Truiden.

Dubbele voorsprong

Voor de wedstrijd bracht Lady Linn een beklijvende versie van You’ll Never Walk Alone, blauw-zwart trad voor het eerst aan met hun nieuwe The Heritage shirt ter ere van de 130ste verjaardag van de club. Erg inspirerend werkte het truitje aanvankelijk niet. Het openingskwartier stond bol van slordigheden en onderbrekingen tot doelman Bodart besloot om een handje helpen, weliswaar met een slap handje. Het sluitstuk van Standard ging los onder een hoge bal door, die belandde per abuis op het lichaam van Dost en zonder het zelf te beseffen opende de Nederlander de score.

Zonder hoogstaand te spelen had Brugge weinig moeite met een ontstellend zwak Standard. Grote kansen creëerde de thuisploeg niet, de 2-0 kwam er na een klasseflits van De Ketelaere. Hij etaleerde zijn prima traptechniek op een afvallende bal en zijn knal verdween in de linkerbovenhoek. Wedstrijd gespeeld denk je dan, Standard had nog geen halve kans bij elkaar gevoetbald.

De Ketelaere bracht Club met een heerlijke volleyop een dubbele voorsprong.
De Ketelaere bracht Club met een heerlijke volleyop een dubbele voorsprong. © BRUNO FAHY BELGA

Mignolet de mist in

Hulde alvast voor het bezoekende vak. De uitsupporters bleven de hele wedstrijd lang zingen, sommigen zelfs in hun blote bast. Hun geduld werd beloond met dank aan thuisdoelman Mignolet. Eerst verkeek hij zich compleet op een lange bal en werd voorbij gehold door Donnum die de 2-1 in het lege doel deponeerde. Niet lang na rust was Mignolet alweer de pineut toen hij Donnum omver stormde in het strafschopgebied. Bal op de stip, na tussenkomst van de VAR, en verdediger Dussenne bracht de stand in evenwicht. Jan Breydel begon zowaar nerveus te worden. Opeens kreeg de partij de spanning van een echte topmatch, al was het niet op voetbaltechnisch vlak. Dit Standard is kwalitatief erg beperkt maar de thuisploeg had moeite om kansen in elkaar te knutselen. Zelfs lange ballen in de zestien droppen naar Dost lukte niet. Een klein slotoffensiefje leverde niks meer op en de thuissupporters bleven gefrustreerd achter. Clement zei vrijdag geen rekening te houden met Union als titelkandidaat maar de kloof bedraagt inmiddels vier punten.

Een blunder van Mignolet leidde de terugkeer van Standard in.
Een blunder van Mignolet leidde de terugkeer van Standard in. © BRUNO FAHY BELGA

Opstelling Club Brugge: Mignolet, Maouassa (55’ Ricca), Mechele, Hendry, Mata, Balanta, Vormer (72’ Rits), Vanaken, De Ketelaere, Dost, Van der Brempt (72’ Izquierdo).

Opstelling Standard: Bodart, Nkounkou, Laifis (84’ Fai), Dussenne, Siquet (84’ Bokadi), Raskin, Cimirot, Bastien, Muleka, Dragus (63’ Carcela), Donnum (71’ Rafia).

Gele kaarten: 47’ Mata, 51’ Mignolet, 69’ Raskin, 90’ Rafia.

Rode kaarten: /

Doelpunten: 16’ 1-0 Dost, 35’ 2-0 De Ketelaere, 39’ 2-1 Donnum, 52’ 2-2 Dussenne (pen).

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.