Club Brugge boekt eenvoudige 3-0 zege tegen Zulte-Waregem

© BELGA
© BELGA
Redactie KW

Club Brugge heeft de dubbele uitschakeling in Europa en de beker weggespoeld met een eenvoudige derbyzege tegen Zulte-Waregem. Club had bij de rust al een comfortabele 2-0 voorsprong, telkens ingeleid door dom balverlies bij de bezoekers. Badji en Sobol effenden het pad. Zulte-Waregem speelde niet op het niveau van de laatste weken en werd na de rust overlopen. Lang scoorde nog de 3-0 en hielp Club mee aan een tiende opeenvolgende competitiezege.

Philippe Clement wijzigde zijn elftal op twee plaatsen na de bekeruitschakeling van donderdag op Standard. Ricca verloor zijn plaats als linksachter aan Sobol, Lang verving Van der Brempt op de rechterflank. Ook Dury voerde twee wissels door, weliswaar gedwongen. De Bock sukkelde met twee gebroken ribben en Vossen mocht contractueel niet spelen tegen zijn ex-ploeg. Pletinckx en Chory kwamen zo tussen de lijnen.

Scorende Badji naar de kant

In de heenronde werd Zulte-Waregem met 0-6 op het eigen veld vernederd. Zulte zat toen in het sukkelstraatje, maar heeft zich nadien grondig herpakt en begon zelfs te dromen van deelname aan play-off 1. Club Brugge vond aanvankelijk weinig gaatjes in de Zulte-defensie en kwam dan ook niet verder dan een paar halve kansjes. Tot Marcq besloot om de thuisploeg een handje te helpen met knullig balverlies. Lang speelde het handig uit en Bostyn kon de uithaal van Chong pareren maar op de rebound van Badji had hij geen verhaal.

Youssouph Badji viert de 1-0.© BELGA
Youssouph Badji viert de 1-0.© BELGA

Opvallend genoeg werd de doelpuntenmaker op het half uur al vervangen door Pérez. Niet vanwege een blessure, maar omdat Clement niet tevreden was over zijn bijdrage. Het moet gezegd dat Badji de laatste partijen een vrij matige indruk maakte. Je kan natuurlijk van de 19-jarige aanvaller niet verwachten dat hij met verve de rol van de geblesseerde Dost overneemt. De vraag is wat de psychologische schade zal zijn bij de jonge Senegalees om na een half uur vervangen te worden nadat je nota bene net de score hebt geopend. Pérez deed het overigens niet slecht en is eerder een type Bas Dost dan Badji.

Eenvoudig tot 3-0

Zulte-Waregem bleef het zichzelf moeilijk maken. Dit keer leed Opare balverlies en was Sobol de schutter van dienst. Zijn poging met links werd door Bostyn gekeerd maar zijn rebound met rechts belandde wel tegen de netten. Club Brugge al voor de rust op rozen, Lang maakte er zelfs nog bijna 3-0 van. Ook in het openingskwartier van de tweede helft bleef Club heer en meester, te vaak maakte men de verkeerde keuze door nog eens breed te spelen in plaats van de trekker over te halen. Dury had inmiddels drie wissels doorgevoerd in een poging om aanvallend iets meer klaar te spelen. Club zag het graag gebeuren en benutte de ruimte optimaal. Chong schotelde Lang de 3-0 voor en Zulte mocht beginnen vrezen voor een herhaling van de heenwedstrijd.

Noa Lang scoort de 3-0.© BELGA
Noa Lang scoort de 3-0.© BELGA

Tiende opeenvolgende competitiezege

Club Brugge bleef groeien en legde een paar mooie aanvallen op de mat. Marc Degryse zou wel eens gelijk kunnen krijgen toen hij na de uitschakeling in de beker verwachtte dat Club in de resterende wedstrijden de puntjes op de i zou willen plaatsen. De 4-0 van Vormer werd afgevlagd wegens buitenspel. Bij Zulte werd Bruno onvoldoende in stelling gebracht om zijn reeks om in zes opeenvolgende competitiewedstrijden te scoren nog verder uit te breiden. Rits kreeg nog zijn eerste speelminuten sinds zijn coronabesmetting. Club dendert dus voort in de Belgische competitie met inmiddels 30 op 30. Voor Zulte-Waregem wordt het in de eerste plaats knokken voor een stek in play-off 1. (JT)

Opstelling Club Brugge: Mignolet, Sobol, Mechele, Kossounou, Mata, Balanta (66’ Rits), Vormer, Vanaken, Chong (66’ Okereke), Badji (31’ Pérez), Lang (78’ Dirar).

Opstelling Zulte-Waregem: Bostyn, Deschacht, Pletinckx, Humphreys, Dompé (72’ Armenakas), Seck, Marcq (58’ Colassin), Govea, Opare (46’ Kainourgios), Chory (58’ Sylla), Bruno.

Gele kaarten: 76’ Govea.

Rode kaarten: /

Doelpunten: 21’ 1-0 Badji, 37’ 2-0 Sobol, 63’ 3-0 Lang.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.