https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Club Brugge blij met zege: “Speciaal jaar goed afgesloten”

© (Foto BELGA)
© (Foto BELGA)
Redactie KW

Club Brugge maakte geen misstap tijdens de laatste wedstrijd van 2020. Ondanks een ondermaatse eerste helft nam Brugge na de rust vlotjes de maat van Eupen met een dubbel van Lang en uiteindelijk nog een goaltje van Okereke. Op die manier gaat Club Brugge het nieuwe jaar in als leider van de competitie.

“Het was erg belangrijk om het jaar goed af te sluiten,” vond coach Philippe Clement. “Het was een speciaal jaar met een titel die we spijtig genoeg niet hebben kunnen vieren. Verder speelden we ook een heel goede Champions League-campagne. Maar het jaar werd vooral overschaduwd omwille van speciale omstandigheden”

De coach zag een mager Club voor de rust maar na de koffiepauze kwamen er wel kansen en doelpunten. “De eerste helft was er geen ruimte,” analyseerde Clement. “We hadden heel veel balbezit maar weinig echte doelkansen. We behielden zelf een goede organisatie en kregen niks tegen. Het was een erg koude wedstrijd voor Mignolet. In de tweede helft kunnen we drie keer scoren in de omschakeling. Ik had mijn jongens erop attent gemaakt voor de match om daar gebruik van te maken. Het is soms onmogelijk om ruimte te vinden als je met 20 man op een paar vierkante meter speelt. Lukt die goal in het begin van de match dan komt er wel ruimte. Dat is ook gebleken na de 1-0.” Clement deelde ook nog wat complimentjes uit aan zijn team: “Chapeau voor mijn groep. Vele ploegen spreken de afgelopen weken over een druk schema, mijn jongens spelen al vier maanden om de drie dagen een wedstrijd. Verder slikten we de voorbije zeven wedstrijden maar één tegengoal. Dat is het werk van de hele ploeg. Het begint al bij de spitsen die hun werk doen en voor een sterk collectief zorgen.”

Komst van Dost

Op de persbabbel werd er natuurlijk ook gesproken over de transfer van Bas Dost. Momenteel speelt De Ketelaere al een aantal sterke partijen in de spits maar die zal mogen plaats ruimen zodra Dost wedstrijdfit is. “Ik ben blij met zijn komst,” gaf de coach mee. “We waren er al heel dichtbij in de zomer. Hij wordt een extra wapen met zijn specifieke kwaliteiten tegen teams die een laag blok zetten zoals duels winnen met het hoofd. Maar hij kan ook nog heel andere dingen. Hoe meer positieve concurrentie er is hoe sterker je wordt als ploeg. We gaan na de winterstop bekijken wat er met De Ketelaere zal gebeuren. Hij kan op verschillende plaatsen uit de voeten.”

De Ketelaere zelf kijkt ook uit naar de komst van Dost: “Dost kan zeker een meerwaarde zijn,” aldus CDK die weer een goede partij speelde. “Ik hoop om hem een paar assists te kunnen geven. Ook zonder een echte diepe spits haalden we goede resultaten. Ik ben vaak betrokken bij de gevaarlijke situaties maar scoren is nog een werkpunt. Ik heb nog niet gesproken met de coach over de komst van Dost. Ik hoop om in de ploeg te blijven. Ik speel waar ze me nodig hebben en ik doe overal mijn best. In 2021 moeten we ambitieus blijven. We strijden voor de titel en willen ook ver komen in de beker en Europees. Persoonlijk zou ik graag mijn statistieken opkrikken.”

2021 komt er al snel aan, de winterstop is minder lang dan andere jaren en op 17 januari staat de volgende competitiewedstrijd al gepland. “We doen geen stage maar voorzien wel een aantal dagen op ons Basecamp met overnachtingen. We zullen wel minder hard trainen dan anders het geval is. We moeten ons, net als alle andere ploegen, aanpassen aan de speciale situatie.” (JT)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten