Club Brugge als leider de winterstop in na zege tegen Eupen

Noa Lang scoorde twee keer voor Club Brugge.© (Foto BELGA)

Club Brugge heeft zijn laatste opdracht van 2020 foutloos afgewerkt. Na een erg ondermaatse eerste helft brak Lang de ban met twee treffers kort na rust. In het slot scoorde Okereke nog de 3-0 nadat Vanaken een paar minuten ervoor uitgesloten werd. Club Brugge gaat zo de verkorte winterstop in als competitieleider.

Clement wisselde zijn team op twee plaatsen voor de laatste wedstrijd van 2020. Na de nederlaag tegen Gent vorige week verdwenen Deli en Okereke uit het elftal. Lang nam terug zijn plaats in op de flank. Rits keerde terug op het middenveld waardoor Kossounou een rijtje achteruit schoof hoewel hij vorige week een prima partij speelde op de 6. Eupen kon eindelijk nog eens een competitiewedstrijd spelen, hun vorige drie werden uitgesteld wegens corona. Het coronamonster was nog steeds niet verdwenen. Slechts 18 spelers waren fit en Eupen moest het stellen zonder hun twee topscorers Ngoy en Prevljak.

Dramatische eerste helft

De start van de wedstrijd kende het verhaal van de voorbijgaande weken. Club Brugge eiste het balbezit op maar bleef moeite hebben om kansen te creëren. Het duurde dan ook twintig minuten voor de eerste bal tussen de palen. Doelman Defourny had de nodige moeite met een schotje van Diatta. Tot uitgespeelde kansen kwam het verder niet in de eerste helft. Club kreeg wel nog een karrenvracht aan hoekschoppen en een vrije trap van Vormer maar alweer zonder rendement. Op dat gebied zal Bas Dost zeker een welkome versterking zijn. Na een erg flauwe eerste helft gingen we met 0-0 rusten. Club Brugge kon Eupen, dat een aantal spelers en wedstrijdritme mist, geen enkele keer in de verlegenheid brengen. Een pijnlijke vaststelling.

Twee keer Lang

Beterschap in de tweede helft. Al in de openingsminuut kon Lang zich doorzetten. Hij behield het overzicht en bereikte Diatta maar zijn poging werd voor de lijn gekeerd. Diezelfde twee heren lagen aan de basis van de openingsgoal. Toen Eupen een zeldzame keer op de helft van Club verscheen kregen ze een hoekschop. Op de counter die hierop volgde verstuurde Diatta een prima dieptebal op Lang. Oog in oog met Defourny werkte die keurig af. Zelfde verhaal op het uur. Net toen Eupen nog eens kwam dreigen, verstuurde Mignolet een lange bal richting De Ketelaere. Zijn kopbal bracht Lang alweer alleen voor doel en de Nederlander werkte andermaal keurig af. 2-0 in een kwartier tijd, twee keer Lang, twee keer op de counter.

Rood Vanaken

Club Brugge speelde bevrijd na die dubbele voorsprong en er kwamen nog kansen. Diatta verscheen alleen voor de doelman maar besloot er pal op. Diezelfde Defourny had een mooie parade in huis op een knal van De Ketelaere. Eupencoach San José meldde voor de wedstrijd dat zijn selectie verre van wedstrijdfit was. In een kwartier tijd bracht hij dan ook vijf verse namen, voor het eerst overigens dat vijf wissels toegelaten werden. Bij Brugge kwam Okereke in de ploeg en twee minuten later stond zijn naam op het scorebord. Een kundig hakje van Lang bracht Okereke in scoringspositie en die toonde dat hij voorheen nog een spits was. 3-0, maar wat een koelbloedigheid en spelinzicht toonde Lang alweer vandaag. Enig minpunt van de tweede helft was de rode kaart van Vanaken. Terechte uitsluiting nadat hij, wellicht wel onbewust, op de enkel van Beck ging staan. Aan de stand veranderde niks meer, Club Brugge trekt de verkorte winterstop in als leider. Op 10 januari staat de volgende wedstrijd op het programma op Sint-Truiden. (JT)

Opstelling Club Brugge: Mignolet, Ricca, Kossounou, Mechele, Mata, Rits, Vormer, Vanaken, Lang (85’ Badji), De Ketelaere, Diatta (80’ Okereke).

Opstelling Eupen: Defourny, Miangue, Cools (68’ Amat), Koch, Agbadou, N’Dri, Magnée (63’ Musona), Peeters (77’ Nuhu), Beck, Baby (77’ Heris) , Koné (63’ Embalo).

Gele kaarten: 45’ Cools, 49’ Koch.

Rode kaarten: 79’ Vanaken.

Doelpunten: 52’ 1-0 Lang, 58’ 2-0 Lang, 82’ 3-0 Okereke.