Clement voor topper op Antwerp: “Niet bang van vijandige sfeer”

© KURT DESPLENTER BELGA
John Taillieu
John Taillieu Medewerker KW

De wedstrijden blijven elkaar in een enorm tempo opvolgen. De zware 1-5 nederlaag tegen Manchester City is nog maar net verteerd of zondag wacht alweer een erg belangrijk duel op Antwerp. Woensdag start blauw-zwart ook aan hun bekercampagne.

Het verschil in kwaliteit was erg pijnlijk op dinsdagavond, dat was uiteraard ook coach Clement niet ontgaan. Op de wekelijkse persbabbel blikte hij nog eens kort terug op de grote nederlaag:

“Ik heb veel dingen geleerd. Zij zijn absolute wereldtop. Ze wilden ook iets bewijzen want in het klassement stonden ze nog achter ons. Hun baltempo lag erg hoog. Dat zijn dingen die wij ook proberen maar bij ons gaat dat wat trager.” Na de wedstrijd had hij ook een kort gesprek met Guardiola, een idool van Clement. “Ik heb even met hem gesproken, vooral over onze ploeg en een aantal zaken die hij gezien had.”

Geraakt tijdens paintballen

Op donderdag werd het groepsgevoel wat aangescherpt met een paintballsessie. “Die datum lag al een tijdje vast”, verklaarde Clement. “Ik had dat beloofd na onze titel van anderhalf jaar geleden maar door corona kwam het er niet van. Mata is daar drie keer gestorven maar van zijn blessure van dinsdag had hij geen last meer. Iemand heeft me trouwens op mijn adamsappel geraakt. Geen idee of het bewust was of niet maar niemand heeft durven toegeven”, lachte Clement.

Voor de topper op zondag kan Clement niet op Otasowie rekenen. De Amerikaan is ziek maar zelfs fit haalt hij zelden of nooit de selectie.

“Focus op het voetbal zelf”

De topper op zondag zal wellicht in een vijandige sfeer gespeeld worden maar daar ligt de coach niet van wakker. “Het maakt met niet veel uit wat er in de tribunes gaat gebeuren, enkel de prestatie op het veld telt. Wij willen onze manier van voetbal proberen op te dringen en de wedstrijd proberen te winnen. Daar moet de focus op liggen, zolang de mensen maar in de tribunes blijven en niet het veld op lopen.”

Op woensdag start Club Brugge aan de bekercampagne. Het ontvangt dan thuis Deinze uit 1B. Een ideaal moment om wat te roteren en andere spelers minuten te laten maken? “Dat denk ik wel. Tijdens de eerste periode waren er telkens genoeg recuperatiedagen tussen de wedstrijden. Onze internationals hebben al een heel drukke periode achter de rug dus er kunnen zeker wissels komen.”

(JT)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.