Clement voor KV Mechelen: “We moeten meer punten halen”

Club Brugge's hoofdcoach Philippe Clement. © KURT DESPLENTER BELGA
John Taillieu
John Taillieu Medewerker KW

Met slechts zeven zeges op veertien wedstrijden bracht de Belgische competitie nog niet wat landskampioen Club Brugge ervan verwachtte. Dat beseft ook coach Clement: “We moeten meer punten halen”

Net voor de internationale break gaf Club Brugge een 2-0 voorsprong uit handen tegen Standard. Vervelend, het was al het vierde gelijkspel in zeven thuiswedstrijden. Brugge staat voor een hectische periode tot aan Nieuwjaar met een strijd op drie fronten.

“De volgende zes weken zullen bepalen of we in Europa overwinteren en of we in januari nog in de beker zitten. In de competitie moeten we ook meer punten halen dan we tot nu toe gehaald hebben, dat is duidelijk. Er wachten ons de volgende maanden veel mooie uitdagingen.”

Tijd voor zegereeks?

Club Brugge begon vorig jaar omstreeks deze tijd aan een indrukwekkende zegereeks waarbij de achtervolgers niet eens op de fotofinish stonden. Tijd om terug zo’n reeks neer te zetten? “Het hangt van kleine dingen af”, verklaart de coach.

“We verloren één competitiewedstrijd, die nederlaag was terecht. De zes gelijke spelen waren allemaal wedstrijden die we ook hadden kunnen winnen. Die dingen moeten we meer over de streep trekken. Zowel in onze eigen 16 als in de tegenstrever hun 16 moeten we scherper zijn. We verloren te vaak punten die onnodig waren. We moeten focus, concentratie en heel veel gretigheid aan de dag leggen.”

Internationals fit

Te beginnen dus morgenavond op het veld van KV Mechelen, vierde in het klassement. “Mechelen is een goede ploeg die offensief voetbal brengt met veel pressing. Het is altijd moeilijk daar met hun enthousiaste publiek. We zullen vanaf de eerste seconde heel scherp moeten zijn om een goed resultaat te halen.”

Clement kan daarvoor rekenen op zijn internationals. Jack Hendry (Schotland) heeft wel wat last aan de enkel maar wordt morgen wel aan de aftrap verwacht. Ook De Ketelaere en Vanaken, beiden aan de aftrap op Wales dinsdagavond, zullen aan de aftrap komen.

“Fris en fit zijn ze niet, dat kan ook nog niet. Ik verwacht hen wel tegen morgenavond fit. Woensdag hadden ze recuperatie en vandaag trainden ze mee.” Mignolet reisde niet mee af naar Wales, ook hij verschijnt morgen aan de aftrap. Woensdag wacht dan het levensbelangrijke thuisduel tegen RB Leipzig dat bepalend zal zijn of Club Europees zal overwinteren maar daar wou Clement het naar goede gewoonte nog niet over hebben. “Alle focus op KV Mechelen, daarna pas Leipzig.”

(JT)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.