Clement voor de komst van Standard: “Het blijft een topwedstrijd”

© (Foto BELGA)
John Taillieu
John Taillieu Medewerker KW

Zondag wordt de klassieker tussen Club Brugge en Standard gespeeld. Van een topwedstrijd kun je echter niet spreken. Standard kon al zes speeldagen niet meer winnen en staat op een troosteloze twaalfde plaats in het klassement. “Het blijft een wedstrijd met heel veel traditie”, volgens Clement.

Een aantal seizoenen terug was de clash tussen Club Brugge en Standard altijd een strijd tussen twee ploegen die voor de titel of de Europese plaatsen vochten. Standard is de laatste seizoenen echter in vrije val maar coach Clement blijft op zijn hoede: “Het blijft een topwedstrijd, een wedstrijd die leeft bij de supporters van beide ploegen. Ik verwacht geen Standard die ons zullen proberen te versmachten. Dat is niet het spel van hun coach, ze spelen eerder vanuit de organisatie en de omschakeling. We weten dus welke wapens ze zullen gebruiken tegen ons.”

Geen Lang

Club Brugge zelf zal zondag niet kunnen beschikken over een van hun gevaarlijkste wapens. Noa Lang kreeg op Sint-Truiden zijn vijfde gele kaart en moet dus toekijken vanop de tribunes. “Het is spijtig dat hij er niet bij is. We hebben geen tweede Lang in onze kern. Je ziet bij alle grote ploegen die op drie fronten strijden dat de aanvallende jongens veel gewisseld worden. Na 65 à 70 minuten brengen ze dan frisse jongens in van hetzelfde niveau. Door omstandigheden hebben wij dat de voorbije drie maanden weinig kunnen doen waardoor Lang en De Ketelaere veel matchen en minuten hebben gespeeld. Het is belangrijk dat we Izquierdo naar een hoger niveau krijgen, in januari komt ook Buchanan erbij.”

Er wordt heel veel verwacht van de komst van Tajon Buchanan. De Canadese flankspeler speelt momenteel nog bij New England Revolution en komt na de Amerikaanse play-offs over naar België. “Ik sta geregeld in contact met hem”, verklaarde Clement. “Ik zie ook stukken van zijn wedstrijden. Voor mij is het al een speler die bij de kern hoort maar dan vanop afstand. Hij kijkt ernaar uit om naar hier te komen. Het is afwachten wanneer precies, dat hangt af van hun play-offs.”

Momenteel staat Club Brugge nog op de tweede plaats van het klassement. Nieuwkomer Union blijft week na week de verwachtingen overtreffen, al houdt Clement momenteel nog geen rekening met hen. “Ik denk dat het nog te vroeg is om hen tot kanshebber voor de titel te rekenen. Het seizoen is nog heel lang, het is wel knap wat ze al gepresteerd hebben. Ik ben heel blij voor Mazzu, we beleefden samen een fantastische tijd bij de Pro Licence.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier