Clement: “Veel sneller fouten en kaarten in België dan Europees”

Philippe Clement. © TOM GOYVAERTS BELGA
John Taillieu
John Taillieu Medewerker KW

Voor de derde keer in de laatste vier competitieduels moest Club Brugge genoegen nemen met een punt. In het klassement is de landskampioen niet langer de leider. Promovendus Union staat twee punten boven Club gerangschikt.

Philippe Clement was niet tevreden met de beslissing van de scheids om Nsoki een tweede gele kaart te geven: “Ik heb de indruk dat er in België veel te snel kaarten getrokken worden. Dat is een heel groot verschil met onze Europese wedstrijden. De scheidsrechters worden hier onder een zodanige druk gezet dat er te snel kaarten en penalty’s volgen, zoals vorig weekend bijvoorbeeld toen veel penalty’s werden gefloten die niet nodig waren.” Clement was wel positief over Ignace Van der Brempt, die tot man van de wedstrijd verkozen werd. “De laatste weken is hij boven water aan het komen na moeilijke maanden in de voorbereiding. Hij heeft zijn kans gekregen tegen Manchester City en heeft vandaag aangetoond dat dit terecht was.”

Vanaken: “Voetballend beter”

Hans Vanaken
Hans Vanaken © BELGA

Club Brugge kwam op achterstand na een kopbalgoal van ex-Bruggeling Engels. Hans Vanaken bewees nogmaals zijn waarde met een belangrijke tegentreffer. “Het was een vrij gesloten eerste helft maar in de tweede helft waren we voetballend beter”, analyseerde Vanaken, die eerder deze week al scoorde tegen Manchester City. “Uiteindelijk maakten wij iets meer aanspraak op de overwinning. We raakten makkelijker aan mogelijkheden maar behalve de één op één van Charles De Ketelaere met de keeper, kregen we geen hele grote kansen.” Door het nieuwe puntenverlies is Club Brugge niet langer medeleider in de competitie. De opeenstapeling van gelijke spelen baart Vanaken momenteel nog geen zorgen: “Het komt wel goed, met Anderlecht en Antwerp uit ging het ook niet over de gemakkelijkste wedstrijden. Als we op ons elan doorgaan komen we wel op ons beste niveau terecht.”

Een fabelachtige redding van Simon Mignolet in blessuretijd zorgde ervoor dat blauw-zwart toch nog een puntje mee naar huis kon nemen. “Het was belangrijk om hier niet te verliezen. Die redding geeft ons een punt. We waren de betere ploeg maar zonder uitgespeelde kansen. De 1-1 is een terecht resultaat. We slikken niet veel goals op stilstaande fases maar vandaag kregen we zo wel twee grote kansen tegen.” Over de verloren leidersplaats zei Mignolet het volgende: “We willen altijd op kop staan en die plaats behouden maar het is niet aan ons om naar andere ploegen te kijken.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.