https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Clement: “Strijd tussen de twee giganten van Belgisch voetbal”

© BELGA
Redactie KW

Club Brugge kan op zondagmiddag een vervolg breien aan de droomweek die zo tot nog toe beleefden. Het kan aartsrivaal Anderlecht al op zes punten zetten, anderzijds kan Anderlecht bij winst op gelijke hoogte komen.

Hoewel de kloof tussen beide ploegen de laatste jaren erg groot was, blijft het een moeilijke wedstrijd. Terwijl Club Brugge de afgelopen seizoenen hoge ogen gooide in de Champions League, kwam Anderlecht niet verder dan een uitschakeling in de voorrondes van de Conference League. Ook Vincent Kompany beseft de kloof: “In het tussenseizoen heeft Club bijna al zijn spelers kunnen behouden, wij zagen er een stuk of acht vertrekken. Bovendien spendeerden ze 40 miljoen euro aan nieuwe spelers.”

“Leeft hard bij de supporters”

Philippe Clement is alvast op zijn hoede voor de thuisploeg: “Anderlecht heeft een vaste structuur die terug komt van vorig jaar. Ze hebben daar een heel deel ervaring bijgedaan, je kan niet meer spreken van een jonge ploeg. Ze zijn heel gevaarlijk in de omschakeling, zelfs in hun thuismatchen wachten ze graag op een fout van de tegenstander. Het blijven sowieso altijd speciale wedstrijden: de twee giganten van het Belgisch voetbal in heel de geschiedenis. Bij de supporters leven die wedstrijden heel hard.”

“Niveau nog aan het groeien”

Op de langdurig geblesseerde Providence na, beschikt Clement over een voltallige selectie. “Een paar jongens hadden deze week een beetje last van de luchtwegen, keel en darmen maar iedereen is terug beter. We beschikken over een sterke medische staf. Van de dertig spelers is er slechts één jongen geblesseerd. Iedereen traint op een heel goed niveau zonder blessures.” Clement maakte er voor het seizoen geen geheim van dat hij zijn ploeg pas op kruissnelheid wilde zien halverwege september met de start van de Champions League.

“We zijn nog groeiende, het niveau is aan het stijgen. Zowel fysiek, technisch als tactisch zijn we stappen aan het zetten. Ook op mentaal vlak, we kwamen twee keer op achterstand in de Champions League, maar iedereen reageerde direct. De grote uitdaging is nu om de honger van de Europese wedstrijden ook in de competitie te brengen.”

Verder was de coach vrij opgetogen met de selectie van De Ketelaere bij de Rode Duivels terwijl Lang voor het eerst deel mag uitmaken van Oranje. “Ik ben heel blij voor hen. Het zijn twee ambitieuze jongens die nog aan het begin van hun carrière staan. Zo’n ervaringen opdoen bij heel sterke landen zal hen enkel nog beter doen worden.”

(JT)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.