Clement na gelijkspel tegen Leuven: “Gebrek aan efficiëntie”

© (Foto BELGA)
John Taillieu
John Taillieu Medewerker KW

Een ondermaatse eerste helft, het tijdrekken van doelman Romo en het verlies van twee punten, zorgde voor een frustrerende avond voor Club Brugge. Dinsdagavond op RB Leipzig zal zowel het spelniveau als de efficiëntie een stuk beter moeten.

Philippe Clement was nuchter in zijn analyse: “Ik ben teleurgesteld over het resultaat, we hadden genoeg kansen om twee wedstrijden te winnen. De bal moet tegen het net en dat hebben we nagelaten vandaag. Het grote manco was te weinig efficiëntie.”

De openingsgoal van Leuven kwam er na geklungel van Nsoki, die op een dwaze manier een hoekschop weg gaf. Het is overigens niet de eerste keer dat Nsoki op een schoonheidsfoutje kon worden betrapt. “Was dat nonchalance? Nervositeit? Geen idee, ik kan niet in het hoofd van een speler kijken. Het is wel een corner die je nooit mag weggeven. Maar hij heeft zich goed hersteld na die fase en hij liet vervolgens nog goede dingen zien. Zij scoren op een stilstaande fase maar bij ons was die kwaliteit daarop niet goed genoeg.”

‘Twee versnellingen hoger’

Leuven-coach Marc Brys was uiteraard tevreden met een punt op Jan Breydel: “We wisten op voorhand dat onze slaagkansen minimaal waren. Iedereen kent onze plaats in de rangschikking, dan moet je verstandig zijn. Vorig jaar hebben we hier goed gespeeld, werden we gefeliciteerd maar gingen we uiteindelijk met een 3-0 nederlaag naar huis. Nu zitten we in een andere situatie, ons voetbal moet punten opleveren. Het is in dat opzicht een zegen dat we een punt pakken, geknokt hebben en konden standhouden. Club Brugge draait twee versnellingen hoger dan het onze.”

‘Antivoetbal maal tien’

Mats Rits kreeg tot drie keer toe de kans om te scoren maar een sterke Romo belette hem telkens het scoren. Rits was zichtbaar gefrustreerd bij het vele tijdrekken van de Leuvenaars: “Op den duur heb je het wel gehad met dat tijdrekken. Zij spelen antivoetbal en komen één keer opzetten met een corner. Voor de rest heeft Mignolet geen bal moeten pakken behalve dat schot op de paal op het einde. Twee keer na een individuele fout van ons. Dat komt toch wel terug dat we individuele fouten maken. Toen we 0-1 achter kwamen, werd hun antivoetbal nog maal tien.”

Dinsdag wacht alweer een levensbelangrijke wedstrijd, de verplaatsing naar RB Leipzig in de Champions League. “Of het gelijkspel ongelegen komt? Een gelijkspel komt altijd ongelegen, als je daarna tegen Leipzig speelt of niet. We hebben vandaag twee punten verloren die totaal onnodig waren. Elk punt in de competitie is belangrijk”, waren de slotwoorden van Clement.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.