https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Clement na gelijkspel tegen Anderlecht: “Stap dichter bij einddoel”

Coach Philippe Clement.© BELGA
Coach Philippe Clement.© BELGA
John Taillieu
John Taillieu Medewerker KW

Club Brugge moest zich tevreden stellen met een puntendeling op de openingsspeeldag van de play-offs. Het leek zelfs af te stevenen op een nederlaag, maar Bas Dost kon in de slotfase nog een punt uit de brand slepen.

Kapitein Ruud Vormer baalde toch na afloop. “We speelden een heel matige eerste helft met weinig power. In de tweede helft toonden we veel meer grinta en agressie, dan weet je dat je hen pijn kan doen. We moeten nu blij zijn met die 2-2. Maar tegen Anderlecht wil je altijd winnen als Club-speler, daarom baalde ik een beetje na het laatste fluitsignaal.”

Een nederlaag ging Club Brugge wellicht een hoop stress en miserie bezorgen met verplaatsingen naar Genk en Antwerp op het programma. Coach Clement hield de boot af. “Wij gaan niet mee in die rollercoaster. We willen op het einde van de rit behalen wat we verdienen te behalen. In alle andere competities is het gedaan met zo’n voorsprong. Hier wordt spanning gecreëerd, daar moeten we mee omgaan. Elke match waarin we punten pakken, wordt het moeilijker voor de tegenstander om ons in te halen. Ik ben heel tevreden dat we na een achterstand in minuut 86 de mentale en fysieke kracht toonden om terug recht te staan en te reageren. We staan een wedstrijd dichter bij ons einddoel, dat is de belangrijkste conclusie van de wedstrijd.”

Cullen ontsnapt aan rood

Niet het belangrijke doelpunt van Dost in het slot, maar wel de gele kaart na een zware fout van Cullen op de boomlange Nederlandse spits was een hot item op de persconferentie. “Hij raakt me vol op de enkel, dat moet altijd rood zijn”, aldus Dost. Kapitein Vormer trad zijn landgenoot onmiddellijk bij: “Donkerrood zelfs. Ik snap het niet. Als je dan in zo’n busje zit, roep je toch altijd de scheids erbij en kijk je eventjes. Onze vriend Vanaken kreeg hier drie wedstrijden voor tegen Sint-Truiden.”

De Ketelaere als nieuwe Meunier?

Coach Clement nam verrassend zelf het woord op het einde van de persconferentie, zeker niet van zijn gewoonte. “Ik had een vraag verwacht rond de positie van Charles De Ketelaere, maar die is er niet gekomen dus geef ik zelf een toelichting. Hij speelde in een heel andere rol dan in het verleden. Ik wil hem een pluim geven voor de manier waarop hij die rol heeft ingevuld. Hij kan in die functie heel belangrijk worden bij Club Brugge en als toekomst voor het Belgisch voetbal.”

Misschien gaat De Ketelaere dezelfde weg op als Thomas Meunier. Die werd bij Club Brugge ook omgeschoold van flankaanvaller tot vleugelverdediger. Benieuwd of bondscoach Martinez dezelfde mening is toegedaan.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten