https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Clement na Club – Zulte Waregem: “Heel tevreden, maar geen perfecte wedstrijd”

© BELGA
© BELGA
Redactie KW

Het West-Vlaams onderonsje tussen Club Brugge en Zulte-Waregem was tevens ook een treffen tussen de twee ploegen die sinds eind oktober het meeste punten behaalden in de competitie. Club Brugge haalde echter op comfortabele manier hun tiende opeenvolgende competitiezege binnen. Het werd 3-0 maar de score kon gerust nog hoger uitgevallen zijn.

“Ik ben uiteraard heel tevreden met de zege,” verklaarde Clement na de partij. “We hebben de voorbije twee weken twee klappen gehad. Zowel de beker als de Europa League waren grote doelen voor ons. Vandaar dat het belangrijk was om goed te reageren tegen Zulte-Waregem. De perfectionist in me wil altijd maar betere dingen. In dat opzicht was het geen perfecte wedstrijd, want we hadden meer doelpunten moeten maken.”

Zulte-coach Francky Dury was eerlijk in zijn analyse: “We mogen blij zijn dat het maar 3-0 is geworden. Na een goede reeks waren we nochtans naar hier gekomen met het nodige geloof. Twee keer balverlies leidde tot een 2-0 achterstand. Uit ervaring weet ik dat je op Brugge dan in de problemen komt. In de tweede helft verloren we ook wat onze organisatie. We moeten deze wedstrijd gebruiken als leermoment. We zijn nog niet klaar om te wedijveren met deze ploegen.”

De meest besproken fase van de partij was wellicht de wissel van Badji. Hij opende de score, maar moest na een half uur al naar de kant omdat Clement niet tevreden was. “Voor de wedstrijd twijfelde ik tussen hem en Pérez. Pérez had beter ingevallen op Standard, maar ik besloot Badji een nieuwe kans te geven. Hij speelde echter niet op niveau en was niet balvast genoeg. Het geloof in hem is echter niet weg. Hij is een jonge speler die nog ervaring moet opdoen.”

Noa Lang kwam voor het eerst terug aan de aftrap na zijn coronabesmetting, hij tekende voor de 3-0. “Die quarantaine was vreselijk. Ik ben best wel ziek geweest en mocht pas na anderhalve week iets doen. Ik voel me zeker nog geen 100% en tijdens de match was echt zwaar en voelde ik me echt moe. Nu volgen er twee lastige uitwedstrijden (Charleroi en Gent) maar we zijn er klaar voor,” blikte de Nederlander al vooruit. (JT)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten