Clement met veel druk naar Racing Genk

Club Brugge's hoofdcoach Philippe Clement. © KURT DESPLENTER BELGA
John Taillieu
John Taillieu Medewerker KW

Het zijn geen plezante dagen voor coach Philippe Clement. Voor het eerst sinds hij halverwege 2019 arriveerde op Club Brugge, staat de trainer onder druk. Na twee wedstrijden zonder winst in de competitie en een enorme pandoering in de Champions League op woensdag begint de druk van supporters en pers stilaan toe te nemen. Zondag wacht de lastige verplaatsing naar vicekampioen Racing Genk en op woensdag ontmoeten beide ploegen elkaar opnieuw in de beker.

Vooral de vreemde keuzes in zijn opstelling waren woensdagavond het gespreksonderwerp onder supporters en persmensen. “We hadden moeite om eruit te geraken, achteraf gezien bleek het de verkeerde keuze. Ik heb er ook geen probleem mee gehad om dat tegen mijn groep te zeggen”, sloeg Clement mea culpa.

“Maar het verhaal is al lang afgesloten, er is al veel over gesproken geweest maar nu ligt de focus op Genk. Zondag is een heel belangrijke wedstrijd tegen een rechtstreekse tegenstander. We hebben de mogelijkheid om hen op negen punten te zetten, of op zes punten te houden”, lijkt Clement zich al enigszins tevreden te stellen met een gelijkspel.

Vormer aan de aftrap?

Op doelman Shinton en langdurige geblesseerde Providence na, heeft Clement 28 fitte spelers ter beschikking. Kapitein Ruud Vormer wordt zondag terug aan de aftrap verwacht nadat hij woensdag geen speelminuten kreeg, zeer tegen de zin van het publiek in. “Ruud was niet blij dat hij niet speelde maar daar zijn aan het begin van het seizoen duidelijke afspraken over gemaakt. Ik beschik over een kern van dertig jongens.”

“Bij elke wedstrijd kan ik er maar elf gelukkig maken. Dan zijn er telkens een hoop jongens die hoopten of dachten in de ploeg te staan. Bij een nederlaag denken die dat nog meer, dat is ook logisch. Maar de enige manier is om elke dag op het veld te tonen dat je de beste bent.”

Nuchter blijven

Clement fietste netjes om de vragen heen die te maken hadden met de druk op zijn positie. Hij liet enkel het volgende optekenen: “Ik lees weinig kranten, dat is altijd de beste manier. Ook in euforische momenten doe ik dat niet veel. Het is van belang om nuchter te analyseren en niet te veel in die hoogtes en laagtes op te gaan. Dat is jullie sector en dat is ook hetgeen wat het beste verkoopt.”

U merkt het, voor het eerst in zijn vijfjarige carrière als hoofdcoach voelt Clement de druk. Benieuwd of zijn spelers zondag een statement kunnen maken.

(JT)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.