Clement: “Hoe meer punten voor, hoe onsportiever de play-offs”

Philippe Clement tijdens de persconferentie op 16 april 2021.©KURT DESPLENTER BELGA
Philippe Clement tijdens de persconferentie op 16 april 2021.©KURT DESPLENTER BELGA
Redactie KW

Club Brugge sluit de reguliere competitie af met een thuiswedstrijd tegen Moeskroen. Blauw-Zwart hoopt aan te knopen met een goede prestatie om de wrange smaak van de nederlaag op Anderlecht uit te wissen. Moeskroen heeft nog een punt nodig om rechtstreekse degradatie te ontlopen. Ook indien Waasland-Beveren niet wint, speelt het barrages voor het behoud.

Coach Clement moet het stellen zonder drie spelers. Zowel Balanta als Badji houden een blessure over aan de wedstrijd op Anderlecht. Balanta viel op het einde in, maar kampt met een kleine spierblessure die hem een paar weken aan de kant houdt. Badji kwam slecht neer tijdens de wedstrijd. Zijn rugletsel kost hem ook een paar weken. Tot slot heeft Ricca te veel last aan zijn hiel.

“Dure les”

Na de wedstrijd tegen Moeskroen volgt een korte break alvorens play-off 1 begint. Clement wil nog niet aan die play-offs denken. “Iedereen is gefocust op de match tegen Moeskroen”, klinkt het. “ We zijn allemaal teleurgesteld met het resultaat vorige week op Anderlecht. De spelers hebben lange tijd goede dingen gedaan en een korte periode niet. Spijtig genoeg hou je dan nul punten over aan het einde van de wedstrijd. Ik verwacht een reactie op dat gebied.”

“We zijn het niet gewoon om veel matchen te verliezen op een seizoen. Ik heb er bij al mijn ploegen altijd op aangedrongen om te blijven doorduwen voor een tweede doelpunt en daarna voor een derde doelpunt. Tegen Anderlecht hebben we dat niet gedaan en dan zie je dat de dingen snel kunnen keren. Het was een dure les maar hopelijk een goede les.”

Recordvoorsprong

Club Brugge zal de play-offs aanvatten met een recordvoorsprong op de achtervolgers. Ook daar is Clement helemaal niet mee bezig. “Met records ben je niks. Je kunt dit seizoen tien records breken en op het einde de titel niet binnenhalen. Er is maar één doel: de titel. Pas daarna kijken we naar een record dat gebroken is of wat we in de toekomst nog beter willen doen. Dat zijn leuke dingen om te weten, maar wel pas nadat je kampioen bent.”

Tijdens de persconferentie kwam Clement nog maar eens terug op het oneerlijke systeem van de puntenhalvering. “ Ik heb het woordje ‘ziekelijk’ in mijn hoofd, maar dat komt niet goed over. De halvering van de punten is onsportief. Hoe meer punten je voor staat, hoe onsportiever het systeem wordt. Hoe beter je presteert in de reguliere competitie, hoe meer punten je moet afgeven. Het is wat het is . Als speler of als coach heb je daar geen keuze in.” (JT)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.