Clement en Vanaken na nederlaag: “Te weinig enthousiasme en strijd”

© (Foto BELGA)
John Taillieu
John Taillieu Medewerker KW

Het was pas de tweede competitienederlaag van het seizoen. Na de 6-1 pandoering op AA Gent ging Club met de billen bloot op KV Mechelen. Bas Dost zette blauw-zwart nochtans op voorsprong maar de thuisploeg ging op enthousiasme en met steun van het publiek op en over de landskampioen.

Hans Vanaken was eerlijk in zijn analyse na de wedstrijd: “Zij hebben gewonnen op enthousiasme maar daarom moet je de match nog niet verliezen. We lieten hen iets te gemakkelijk voetballen zonder echter al te grote kansen weg te geven. Wij hadden te weinig de bal maar hadden wel de beste kansen in de eerste helft. Na onze voorsprong moeten we de match gewoon uitspelen. Een aanval door het centrum van hen en de bal gaat binnen en vervolgens scoren ze nog eens uit een niet-kans”, doelend op de lob van Rob Schoofs.

‘Hoek waar klappen vallen’

Doelman Simon Mignolet had wellicht meer kunnen doen op die lob van Schoofs. Op de vorige speeldag ging hij ook al de mist in tegen Standard. “We zitten momenteel in de hoek waar de klappen vallen. Dat moeten we zo snel mogelijk omdraaien, het is niet goed genoeg voor dit Club Brugge. We hebben al te veel punten verloren en nu moeten we achterna hinken, te beginnen met de Champions League op woensdag, een heel belangrijke wedstrijd. Je kan veel oplossen met praten maar nu moeten we gewoon werken en wedstrijden winnen.”

‘Duels winnen’

Coach Clement hamerde op de basis van zijn club, ‘No sweat, no glory’. “Als je zo veel duels verliest in een wedstrijd, kun je geen wedstrijd winnen. Dat is een heel serieus werkpunt voor de volgende weken en maanden, dat is de basis van voetbal. Hopelijk is dit een wake up-call voor iedereen om terug te keren naar onze basis: duels winnen. We zullen ons niveau serieus moeten opkrikken naar woensdag toe.”

Opmars corona

Het coronaspook waart ook weer rond op de Belgische en Europese voetbalvelden. Ignace Van der Brempt was er niet bij met corona en ook Kevin De Bruyne keerde terug van de nationale selectie met een besmetting. “Daar kunnen we niks aan doen”, verduidelijkte Hans Vanaken. “Het is over het gehele land aan het terugkomen. Het ziet er voor de hele bevolking niet goed uit, laat ons hopen dat alles snel goed komt.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.